Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Τιμούμε την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,  εκπληρώνοντας  ένα εθνικό και ιστορικό καθήκον, για όσους άδικα έχασαν τη ζωή τους αλλά και για όσους ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και με δύναμη ψυχής, πείσμα, αξιοπρέπεια και εργατικότητα κατάφεραν να ΄΄αναγεννηθούν΄΄ σε νέες πατρίδες.

Η πλούσια ποντιακή πολιτιστική κληρονομιά που διαφύλαξαν μέσα στην καρδιά τους, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη,  την οποία έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε στους νεότερους.

Τα μηνύματα  που πηγάζουν από τη «διαδρομή επιβίωσης»  των Ελλήνων του Πόντου- επίκαιρα όσο ποτέ- μας διδάσκουν και μας δυναμώνουν προκειμένου να προχωρήσουμε έχοντας ως οδηγό την ιστορική μνήμη, την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα καθώς και το εθνικό μας συμφέρον.

Με την Επέτειο της Γενοκτονίας αποτίνουμε τον πρέποντα σεβασμό και φόρο τιμής, υπενθυμίζουμε σε όλους την υποχρέωσή μας να αγωνιζόμαστε για την  αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας διεθνώς και να μην ξεχνάμε ότι η μνήμη και η γνώση των λαών αποτελούν προϋπόθεση για μια ειρηνική μελλοντική συνύπαρξη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου