Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣΟι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες που είχαν επιβάλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα στον ελληνικό λαό, εκτός από τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ που «πέτυχαν» στον οικονομικό τομέα (ανεργία, ύφεση, δημόσιο χρέος, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικά χρέη προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ), «κατάφεραν» μια ακόμα ανεπανάληπτη «επίδοση»: να αφήσουν 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς υγειονομική φροντίδα, χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη παρά μόνο σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις. Σε ένα σύστημα που η περίθαλψη συνδέονταν άμεσα με την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, οι στρατιές ανέργων που προκάλεσε η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, με εγκύους χωρίς παρακολούθηση, με καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και παιδιά χωρίς εμβόλια.
 Καθημερινά γινόμασταν μάρτυρες των κοινωνικών ανισοτήτων  που βάθαιναν το χάσμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία και δημιουργούσαν "στρατιές" πολιτών στο περιθώριο της κοινωνίας.Για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού κράτους με αλληλεγγύη  προς τους πολίτες του είναι μια θέση αδιαπραγμάτευτη. Η  πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων πολιτών είναι μια προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιείται άμεσα.
Η  πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων πολιτών είναι μια προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιείται άμεσα.
Με το νέο σύστημα θα έχουν πλέον πλήρη  ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη  όλοι οι πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και φέρουν
νομιμοποητικά έγγραφα,όπως και παιδιά μεταναστών, αιτούντες άσυλο και έγκυες γυναίκες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ