Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στην Κατερίνη τα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας. Με φορέα υποδοχής και οργάνωσης το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης



Το ανεκτίμητο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό έργο που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία θέτουν στο επίκεντρο «Τα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας», τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης. 

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, η διοργάνωση των Εορτίων των Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2015 ανατέθηκε στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Ειδικότερα, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ορίστηκε ως σχολείο φιλοξενίας - υποδοχής της δράσης, το οποίο αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
.

Παρουσιάσεις από τα τέσσερα μουσικά σχολεία

Στα Εόρτια συμμετέχουν τα Μουσικά Σχολεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Βέροιας. Η διοργάνωση είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του έργου των μουσικών σχολείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότεροι σκοποί της δράσης αυτής είναι:
-           Η ανάδειξη σε περιφερειακή και πανελλήνια κλίμακα της ιδιαιτερότητας και του ανεκτίμητου παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία.
-           Η προβολή της παιδαγωγικής προσφοράς των μουσικών σχολείων στους τομείς της ελληνικής παραδοσιακής ή της βυζαντινής μουσικής αφενός και της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής αφετέρου.
-           Η ενίσχυση του πνεύματος και των δράσεων καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων της χώρας.


Εκτέλεση μουσικού έργου υπό την διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο συντοπίτης μας διευθυντής ορχήστρας Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Υπό τη διεύθυνση του θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα και εκτέλεση μουσικού έργου από μαθητές και των τεσσάρων μουσικών σχολείων. Αξίζει να επισημανθεί, ότι, κάθε Μουσικό Σχολείο θα παρουσιάσει ημίωρο μουσικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή διακοσίων και πλέον μαθητών – μαθητριών.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.