Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

1o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014/15


Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη λήξη των μαθημάτων και της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή την Παρασκευή 12/6/15 στο σχολείο μας με την ευγενή υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που πάντα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του σχολείου. Μια γιορτή που τα είχε όλα, παρουσίαση, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια χωρίς σύνορα, τραγούδι, χορό, μουσική, συγκίνηση και λιχουδιές στα κάρβουνα.
Ένα υπέροχο ταξίδι στην Μακεδονία μας μέσα από την παρουσίαση ενός προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος, τη μουσική και το χορό ήταν τα φανταστικά  κομμάτια της γιορτής λήξης που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους, των δασκάλων ειδικοτήτων  και με τη φυσική παρουσία των μελών της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πιερίας, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Θανούρης Αντώνιος. 


Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενή και αφιλοκερδή παρουσία τους στο σχολείο μας, ήταν μια φανταστική νότα στην γιορτή. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας με ημερομηνία συνάντησης των μαθητών 28/6/2025 και ώρα 20:00 στο σχολείο του 1ου Δημοτικού Κατερίνης. Συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετιστήριος λόγος του διευθυντή του σχολείου Βασίλη Τσακιρίδη προς τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, καθώς και η επιστολή των μαθητών της Ε’ τάξης προς τους συμμαθητές τους της ΣΤ΄ τάξης.
Η γιορτή συνεχίστηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια χωρίς σύνορα που κράτησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων γονέων και φίλων του σχολείου. Οι μικροί μαθητές κέρδισαν γρήγορα τις εντυπώσεις  με τις αποδόσεις και το ζήλο τους. Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα μοντέρνου χορού από μαθήτριες του σχολείου και χορός με ξέφρενη μουσική ελληνική και ξένη. Κληρώθηκαν τα καταπληκτικά δώρα της λαχειοφόρου και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού. 
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μαθητών, των δασκάλων, των γονέων και των φίλων του σχολείου έκλεισε μια δημιουργική και εποικοδομητική  χρονιά γεμάτη επιτυχίες, εμπειρίες και προκοπή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή των παιδιών δεν είναι μόνο δουλειά, διάβασμα και κόπος, είναι και χαρά, απόλαυση, παιχνίδι. Σήμερα ανοίγεται ολόφωτος ο δρόμος των διακοπών, χαρείτε με την ψυχή σας τις ομορφιές της ωραίας εποχής. Παίξτε, γελάστε και απολαύστε το καλοκαίρι και τις διακοπές σας. Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι.