Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά (Ερώτηση Κ Παπαδάκη στην Ευρωβουλή για τα ναρκωτικά)



Με παρέμβασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ΕΕ για αποποινικοποίηση της κάνναβης, που στην Ελλάδα εκφράστηκαν με το «φεστιβάλ» διάδοσης των ναρκωτικών και προβολής της ναρκω-κουλτούρας που οργανώθηκε προκλητικά ανήμερα στον γιορτασμό των 70χρόνων της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στις 9 Μάη, με συμμετοχή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:
«Προκαλώντας τη λαϊκή - ιστορική μνήμη, πρόσφατα, στις 9 Μάη, επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οργανώθηκε στην Αθήνα φιέστα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε η δημιουργία «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη.
Οι μεθοδεύσεις για αποποινικοποίηση της κάνναβης, στη βάση της αντεπιστημονικής θέσης για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», και «μειωμένης βλάβης» που προωθεί η ΕΕ ,επανέρχονται σε μια περίοδο που οι νέοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα τους. Θέλουν να αφοπλίσουν το λαό και τη νεολαία, να τον σπρώξουν στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου σύμφωνα με μελέτες αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης.
Παρόλο που στην Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί η χρήση στους μαθητές και έχει μειωθεί η ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη, η χώρα μας παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά χρήσης σε σχέση με χώρες που έχουν εφαρμόσει τη λεγόμενη «αντιαπαγορευτική πολιτική», καθώς τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου 2011 δείχνουν ότι είναι πενταπλάσια η χρήση σε χώρες με εύκολη πρόσβαση στα ναρκωτικά.
Ποια είναι η θέση της Επιτροπής για τις επιδιώξεις αποποινικοποίησης της κάνναβης;
Πώς τοποθετείται στα αιτήματα των εργαζομένων για:
- Στήριξη και γενναία χρηματοδότηση των υπαρχόντων «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα, τη δημιουργία νέων.
 - Πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας
- Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής και ουσιαστικής στήριξης των ανέργων.»


                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ