Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

UEFA U19 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015. ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» από τις 9 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης στην ΕΚΑΒΗ ήταν εκεί και παρακολουθήσαμε από κοντά όλη την διοργάνωση, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά, και φυσικά και από την θέση του απλού φιλάθλου.

Είναι σπάνιο για την Κατερίνη να αναλαμβάνει τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις, είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην πόλη μας και αυτό από μόνο του εξηγεί γιατί ήταν τόσο σημαντική η διοργάνωση του U19.

Από τις 6 Ιουλίου έως τον τελικό της Κυριακής, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της πόλης μας αλλά και της Λάρισας και Βέροιας, κάποια στιγμή θα κοσμούν ως βασικοί τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, για αυτό είναι καλό να συγκρατήσουμε τα ονόματα τους.


Το μεγαλύτερο κέρδος για την πόλη μας που διψάει για αθλητισμό επιπέδου είναι η εικόνα που βλέπαμε στο γήπεδο του Πιερικού όποτε είχε αγώνες.
Οικογένειες με μικρά παιδιά, νεαροί γέμιζαν ασφυκτικά το γήπεδο και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι όταν τους ρωτούσαμε ότι πηγαίνανε για πρώτη φορά σε γήπεδο…

Ευκαιρία λοιπόν, (δυστυχώς σε περίοδο κρίσης) να γεμίσουν τα γήπεδα μας από νεαρά παιδιά που εμποτίστηκαν με το μικρόβιο της αγάπης για τον αθλητισμό και γιατί όχι κάποιοι από αυτούς να βρεθούν στην θέση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που συμμετείχαν στο U19.

Κέρδος φυσικά και για την οικονομία του νομού μας.

Άψογη η εικόνα του γηπέδου.

Όποιος ήταν στο γήπεδο, ή καλύτερα με το που πλησίαζε το γήπεδο του Πιερικού αισθανόταν κάτι το διαφορετικό.
Έναν άλλο αέρα πολιτισμού και παιδείας, κάτι που δεν υπάρχει στα δικά μας γήπεδα.
Καταλάβαινες ότι κάτι σπουδαίο συμβαίνει εδώ.
Οι αφίσες, το καθαρό και περιποιημένο γήπεδο, η ευγένεια των υπαλλήλων, η έλλειψη φανατισμού, όλα αυτά σε έκαναν να αισθάνεσαι διαφορετικά, πιο όμορφα…

Η τάξη που επικρατούσε τόσο στις κερκίδες όσο και στον αγωνιστικό χώρο και η αίσθηση και βίωση του διαφορετικού από όσα γνωρίζαμε για τα γήπεδα μας, μακριά από βωμολοχίες και επεισόδια, με τα μικρά παιδιά να τριγυρνάνε ανέμελα και να επεξεργάζονται τα πάντα είναι εικόνες που δύσκολα ξεχνάς.

Μόνη παραφωνία σε όλα τα παραπάνω ήταν ο τρόπος διανομής των εισιτηρίων που ταλαιπώρησε αφάνταστα όσους περιμένανε κάτω από τον καυτό ήλιο για ώρες για ένα εισιτήριο.
Όπως επίσης τα λίγα εισιτήρια που έφταναν με πολύ κόπο τελικά στα χέρια των φιλάθλων της πόλης μας.

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό από μόνο του δεν έφτανε για να επισκιάσει την λάμψη της διοργάνωσης, η οποία τόσο στον οργανωτικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα πέτυχε απόλυτα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους και όσες είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε αυτή.

Για αυτό η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δίνει τα συγχαρητήρια της στους διοργανωτές, σε αυτούς που έφεραν την διοργάνωση στην πόλη μας, και ελπίζουμε να ξαναδούμε σύντομα κάτι παρόμοιο, αλλά και σε όσους εργάστηκαν σε αυτήν.