Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Π.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ UEFA.com



Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, uefa.com, φιλοξενεί σε άρθρο της τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου, για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015.

Αναλυτικά το μεταφρασμένο κείμενο έχει ως εξής:


Με την τελική φάση του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 να έχει ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ, ρίχνοντας την αυλαία σε ένα πυρετώδες δεκαπενθήμερο στην Ελλάδα,  η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί να κοιτάξει πίσω με περηφάνια για τη δουλειά που έγινε.

«Ήταν ένα επιτυχημένο τουρνουά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»,  δήλωσε στο uefa.com ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου.

«Ήταν δύσκολη και κουραστική διαδικασία για όλους μας, αλλά το αποτέλεσμα μάς αποζημίωσε, καθώς επιτύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει».

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) αρχικά αποτελείτο από 10 άτομα, τα οποία αυξήθηκαν σε 28, όσο το τουρνουά πλησίαζε. «Όλοι μας είχαμε προηγούμενη εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον τελικό του Champions League του 2007 και αρκετούς γύρους προκριματικών σε τουρνουά της UEFA», εξήγησε ο Παπανικολάου. «Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για την Ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές ότι κατορθώσαμε να φέρουμε σε πέρας ένα τουρνουά πολύ υψηλών απαιτήσεων».

Με παραπάνω από 70.000 θεατές στους 15 αγώνες της τελικής φάσης, το τουρνουά αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία. «Είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις υψηλές θερμοκρασίες και την κατάσταση στη χώρα», είπε ο Παπανικολάου, που περιέγραψε τον εαυτό του «ως ενθουσιασμένο και υπερήφανο», καθώς τα πλήθη συνέρεαν σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια.

«Ωστόσο, ήμασταν σίγουροι ότι οι Έλληνες θα αγκάλιαζαν το τουρνουά. Η χώρα μας αγαπά το ποδόσφαιρο και το κοινό των τριών πόλεων παρακολούθησε από κοντά με ενθουσιασμό το μέλλον του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τους παίκτες που είναι ήδη αστέρια στις ομάδες τους και θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια».

«Αυτό το project ξεκίνησε ως ιδέα πριν από πέντε χρόνια, όταν υποβάλαμε πρόταση για να οργανώσουμε το τουρνουά στη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε. «Αυτή η τοποθεσία ήταν ιδανική εξαιτίας των σταδίων, η γειτνίαση με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η αφθονία ξενοδοχείων και ο ζήλος των τοπικών αρχών και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τουρνουά, Αιμίλιος Αποστολόπουλος, υπογράμμισε τη συνεργασία με την UEFA, λέγοντας: «Το  know-how τους ήταν ουσιώδες και μας βοήθησε σημαντικά να αναζητήσουμε λύσεις σε πολύπλοκες καταστάσεις. Έψαχναν την ουσία και μας καθοδηγούσαν αναλόγως».

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν μια επιπλέον πρόκληση για τους τοπικούς οργανωτές, που ανταποκρίθηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

«Ενεργήσαμε με ταχύτητα», λέει ο Αποστολόπουλος. «Επιπλέον, η προετοιμασία που είχαμε κάνει και το γεγονός ότι πρακτικά ήμασταν έτοιμοι πριν από την κρίση, σήμαινε ότι δεν έμειναν εκκρεμότητες. Όλα λειτούργησαν σαν ρολόι».


__________________________
UEFA European U-19 Championship

Greece 2015, Media Department