Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΩΝ UEFA UNDER 19 Greece, Katerini 2015. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Βασίλη Τσακιρίδη προς την Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Μια πετυχημένη διοργάνωση έφτασε στο τέλος, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων UEFA 2015, Under 19, με τις ελίτ ομάδες της Ευρώπης γράφτηκε στην ιστορία και προσπέρασε κάθε προηγούμενο στην Κατερίνη, στην Λάρισα και στην Βέροια. Σ΄ αυτή την μαραθώνια διαδρομή σταθήκαμε όλοι συνεπείς στο ραντεβού μας  ως Πιεριείς και ως Κατερινιώτες.
Αν και οι συγκυρίες που ζούσε η χώρα μας στο πολιτικό και στο οικονομικό επίπεδο δεν ήταν ιδανικές, εμείς ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας χάρη στην φιλοξενία και την εργατικότητα των τοπικών φορέων, των περιφερειακών φορέων, των αξιωματούχων της UEFA, των στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, των μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, τους φορείς και τους συλλόγους. Να συγχαρούμε όλες τις ομάδες των χωρών για την εξαίρετη παρουσία τους, το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παρουσίασαν, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους επιτελείς και συνοδούς τους για το αξιόλογο αγωνιστικό επίπεδο που επέδειξαν και να επισημάνουμε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, εκτός από την αθλητική άμιλλα μεταξύ των εθνών δημιουργούν παράλληλα και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και σύσφιξης των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.  

Ο επαγγελματισμός και η οργάνωση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι της φιλοξενίας, εκτόξευσαν τις προσδοκίες για την επίτευξη της τελικής φάσης στο ζενίθ. Αξίζουν πολλά μπράβο στην Ε.Π.Ο. και στην Ε.Π.Σ. Πιερίας, στους ακούραστους συνεργάτες σας και προσωπικό σας για την εκπλήρωση των προσδοκιών.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο και στους πολυάριθμους φιλάθλους στο Α ΔΑΚ Κατερίνης, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους, τα παιδιά των Ακαδημιών μας, τους μαθητές των σχολείων μας, δώσανε μια άλλη πνοή στη μεγάλη γιορτή που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε στο νομό μας βλέποντας το γήπεδο γεμάτο και φορώντας τα γιορτινά του μετά από πολλά χρόνια.
Η Κατερίνη βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ποδοσφαίρου με τη φιλοξενία μιας σημαντικής διοργάνωσης. Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε, το ποδόσφαιρο μας έφερε κοντά όλους, λειτουργήσαμε ως μια γροθιά. Διδάξαμε ήθος και αξίες με την συμπεριφορά μας στις κερκίδες κι όχι μόνο, μα πάνω απ’ όλα σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, την φιλοξενία και το φιλότιμο που είναι στη συνείδηση το Α και το Ω του κάθε Έλληνα Ευρωπαίου πολίτη αυτής της όμορφης χώρας που λέγεται Ελλάδα.
Η Κατερίνη έδωσε το μήνυμα της ενότητας, της υπερηφάνειας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των διαφορετικών λαών της Ευρώπης που βρέθηκαν στο νομό μας. Όλες οι ξένες αποστολές έμειναν κατενθουσιασμένες από τη διοργάνωση και μας έδωσαν συγχαρητήρια, για το σκοπό αυτό εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι ο καθένας από το πόστο του και με το μεράκι του και θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν μια τεράστια προβολή για την Πιερία και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα.
Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στα παιδιά της εθνικής Ελλάδας και σε όλο το τιμ για την αξιόλογη πορεία της, τους έχουμε όλους μέσα στην καρδιά μας, συνοδεύοντας τη γαλανόλευκη συνείδησή μας και αγάπη από τη χαρά και το χαμόγελο που σκορπίστηκε αμέριστα σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
Να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα δωρεάν εισιτήρια σ’ όλους τους αγώνες δίνοντας την ευκαιρία για διέξοδο στον αθλητισμό παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Να ευχαριστήσουμε το ταξιδιωτικό γραφείο τουρισμού Velonis Tours για την συνεχή άψογη συμπεριφορά και μετακίνηση των αποστολών με τα λεωφορεία.
Τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που επέλεξε την Πιερία γι’ αυτό το ευρωπαϊκό γεγονός, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας που ανέβασε τον πήχη ψηλά, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου Ολύμπου, το Δήμο Πύδνας Κολινδρού, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, τα Αθλητικά Σωματεία, τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το τμήμα Υγείας, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τους Εθελοντές που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τα ΜΜΕ του νομού μας, τους εργαζόμενους στο Α ΔΑΚ Κατερίνης και όλους τους συντελεστές της άριστης και άρτιας οργάνωσης που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια επίτευξης και ολοκλήρωσης των υψηλών προδιαγραφών που έθεσε εξ αρχής  η UEFA.  
Διότι η Πιερία και η Κατερίνη στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων όποτε κι αν τους ζητήθηκε συμβάλλοντας στην ανύψωση του αθλητικού πνεύματος και  αθλητικού πολιτισμού στην Πιερία.
Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε και να συνεισφέρουμε ανάλογες διοργανώσεις και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό, αφού η εμπειρία  μας έκανε καλύτερους.
Σας ευχαριστώ για τα ωραία συναισθήματα που μας χαρίσατε και σας συγχαίρω θερμά για την αξιέπαινη κι επιτυχή προσπάθεια κι οργάνωση στην Πιερία και στην Κατερίνη.                           

Με εκτίμηση.
Βασίλης Τσακιρίδης. Δάσκαλος.