Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με την προβολή δύο Μαροκινών ταινιών συνεχίζονται την επόμενη
βδομάδα οι θερινές προβολές του φετινού καλοκαιριού στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το Φεστιβάλ Ολύμπου, με την υποστήριξη του πρεσβείας του Μαρόκου. Την Δευτέρα 17 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία ΄Αντίο Κάρμεν’ και την Τρίτη 18 Αυγούστου το ‘Περιμένοντας τον Παζολίνι’.


«Adios Carmen» (2013)

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Αμίν Μπεναμράουϊ

Η ταινία μας γυρίζει πίσω στο 1975, σ’ένα χωριό του βόρειου Μαρόκου, όπου ο δεκάχρονος Αμάρ αναγκάζεται να μείνει με τον θείο του, αφότου η μητέρα του τον άφησε για να ξαναπαντρευτεί μ’έναν άντρα στο Βέλγιο. Περιμένοντας με αγωνία την επιστροφή της μητέρας του, ο Αμάρ γνωρίζει την Κάρμεν, μια Ισπανίδα πολιτική πρόσφυγα, η οποία τον μυεί στον κινηματογράφο και τον
βοηθάει με την συντροφιά της να ξεπεράσει την κακομεταχείριση του θείου του.


«Περιμένοντας τον Παζολίνι» (2007)

Σκηνοθεσία: Νταούμπ Αουλάντ Σιάντ

Ο Τάμι, κομπάρσος σε ξένες ταινίες που γυρίζονται στο χωριό του στο Μαρόκο, γνώρισε προσωπικά τον Παζολίνι, στα γυρίσματα του «Οιδίποδα» το 1966. Σαράντα χρόνια μετά, μία νέα ομάδα Ιταλών προετοιμάζει μια ταινία για τη Βίβλο στην περιοχή. Εκείνος θεωρεί ότι ο φίλος του, ο Παζολίνι, επέστρεψε και αυτό πυροδοτεί μια κινηματογραφική φρενίτιδα στο χωριό.
Σύντομα όμως θα πρέπει να έρθουν όλοι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Είσοδος ελεύθερη