Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Στη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie ο Χρήστος Ντούρος



Μεγάλη διάκριση για τον Χρήστο Ντούρο καθώς τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θα παρακολουθήσει στην περίφημη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie (σχολή προπονητών της Κολονίας) τα μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος Elite Youth της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) και της UEFA.
Το συγκεκριμένο δίπλωμα που απευθύνεται σε νέους που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο το έχει ο Ντούρος Χρήστος από το 2004, αλλά είχε ισχύ μόνο μέσα στη Γερμανία και έδινε το δικαίωμα στους κατόχους του να εργαστούν στους μεγάλους συλλόγους της Bundesliga στις ομάδες κάτω των 21.
Τώρα που το δίπλωμα αυτό γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Χρήστος Ντούρος θα είναι ανάμεσα στους διακόσιους πρώτους πανγερμανικά που θα αποκτήσουν το συγκεκριμένο δίπλωμα με την ευρωπαϊκή του ισχύ (UEFA).
Ανάμεσα στους επιμορφωτές θα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, Hansi Flick, βοηθός του Joachim Loew, τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ομάδα  που τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στη Γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB).