Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣΦΙΠ: «ΣΦΚ ο Πιερικός» ή τώρα ή ποτέ!

Είναι γεγονός πως ο Ερασιτέχνης, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία κι απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΠΑΕ, δεν έκανε απολύτως τίποτα ούτως ώστε να περιφρουρήσει τον πρώτιστο θεσμικό του ρόλο, που είναι η προάσπιση της περιουσίας του ονόματος Πιερικός. Στις παραινέσεις μας περί της δέουσας ανάληψης του ρόλου θεματοφύλακα σε αυτή την περιουσία, παίρναμε απαντήσεις άσχετες. Έχουμε καταγράψει πάνω από πέντε απαντήσεις - δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του, που μας απαγόρευε να πιάνουμε στο στόμα μας τον Ερασιτέχνη, γιατί είναι καθαρός και δεν χρωστάει ούτε δεκάρα σε κανέναν!

Ακόμη κι αυτή όμως η άσχετη απάντηση αποδείχθηκε ανεπαρκής, διότι οι εγκεκριμένοι απολογισμοί των εκάστοτε Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, παρουσίαζαν με αδιαμφισβήτητο μεν τρόπο την αληθή ταμειακή διαχείριση του Συλλόγου, η δε πραγματική λογιστική θέση ως προ το «δούναι και λαβείν» του Συλλόγου ουδέποτε αναδείχθηκε.  Έμπαιναν στην «ζυγαριά» της κρίσης των Γ.Σ. τα ευρώ που εισέπραττε ο Σύλλογος, τα ευρώ που πλήρωνε ο Σύλλογος και τα ευρώ που έμειναν στο ταμείο του, όμως οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις του Συλλόγου ήταν απούσες από κάθε αναφορά.


Αποδείχθηκε ανεπαρκής διότι προ διμήνου όταν ρωτήσαμε αν αληθεύουν κάποιες φήμες περί υποχρεώσεων, έγιναν παραδεκτά ορισμένα χρέη στο ενδεικτικό ποσό των 47,5 χιλιάδων ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα πως δεν τους αφορούν, γιατί τα βρήκαν και δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι! Η δικαιολογία πως οι παλαιότεροι ηγέτες ίσως έχουν άγνοια αυτών των χρεών, και πως «…αν μάθουν ότι υφίσταται (χρέος) θα πάνε να το πληρώσουν αύριο...», μόνο αστεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Δυόμισι χιλιάδες «αύριο» έχουνε περάσει, και δεν βρέθηκε ένας από τον ΣΦΚ να δώσει στο ζήτημα που ανέκυψε, την οριστική του λύση; Ας είμαστε σοβαροί...

Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν κι άλλα χρέη; Τα λεγόμενα των απερχόμενων; Πως μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα λόγια τους; Κι αν τα χρέη είναι παραπάνω; Αν ξυπνήσει αύριο κάποιος πιστωτής και απαιτήσει από την νέα διοίκηση, τότε τι γίνεται; Τα έχουμε σκεφτεί όλα αυτά; Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Επιβάλλεται εκ των πραγμάτων, εδώ και τώρα, να γίνει μια λογιστική ΑΠΟΓΡΑΦΗ. Μια απογραφή δηλαδή που να αναλύει με κάθε λεπτομέρεια, από πού και ποιους έχει απαίτηση να εισπράξει χρήματα ο Πιερικός και πού και σε ποιους έχει την υποχρέωση να πληρώσει. Για να ξεκινήσουμε σωστά και για να έχουμε μέλλον. Το να ξαναπετάξουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι είναι χαζό και θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Συνεκτιμώντας κατάσταση, γεγονότα, νομοθεσία και τρέχουσες απαιτήσεις, υπάρχει κάποιο πλάνο, κάποια αναγκαία βήματα που αν γίνουν με την σειρά μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια και να υπάρξει ανάκαμψη. Προτείνουμε λοιπόν στην επερχόμενη Γ.Σ. να εγκρίνει ομόφωνα τις ακόλουθες προτάσεις μας:

1. Να εξουσιοδοτήσει το υφιστάμενο Δ.Σ. μέσα στη εβδομάδα να δηλώσει την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

2. Να παραδώσει τα βιβλία και τη σφραγίδα του Συλλόγου στο Ειρηνοδικείο.

3. Να αιτηθεί στο Ειρηνοδικείο τον διορισμό νέου Δ.Σ. με συνημμένες τις αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων μελών του.

4. Να πραγματοποιηθεί με ευθύνη του νέου πλέον ΔΣ Απογραφή, η οποία θα αναδείξει την πραγματική οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.

5. Παράλληλα να τρέξουν οι προετοιμασίες της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα.

6. Με το πέρας της Απογραφής κι αφού συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα της, να προσδιοριστούν με ακρίβεια το πλάνο και οι στόχοι της νέας περιόδου 2015-16, να τεθούν προς έγκριση και να αναλάβει το διορισθέν ΔΣ ως εκλεγμένο, από μια νέα Γενική Συνέλευση. Εδώ κρίνουμε σκόπιμο και προτείνουμε στην ίδια Γ.Σ. την τροποποίηση καταστατικού ως προς τον αριθμό των μελών του Δ.Σ. με ανώτερο αριθμό τα επτά (7) μέλη.

Μην αφήσουμε την πίεση των γεγονότων και του χρόνου να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

Η επιλογή μας είναι μία και μοναδική: Ή τώρα ή ποτέ!

Για το Δ.Σ του Σ.Φ.Ι.Π.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Στέλιος Καραγεώργης                                 Γιώργος Λάλας