Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπ. 2015


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο 16-22 Σεπτεμβρίου σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη και εστιάζει σε θέματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το κεντρικό θέμα για το 2015 είναι «Επιλέγω, Αλλάζω, Συνδυάζω» (Choose, Change, Combine). Η θεματική της φετινής χρονιάς παραπέμπει στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, προωθεί εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, όπως το ποδήλατο και το περπάτημα, με στόχο την αποδέσμευση των κατοίκων από το αυτοκίνητο και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διοργανώνει για 6η χρονιά δράσεις στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με πρώτο και κυριότερο ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της πόλης και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αρχής γενομένης την Τρίτη 15/9 με το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Θα ακολουθήσουν το Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Λευκές Καρδούλες».

Το Σάββατο 19/9 και ώρα 5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν τη χαμένη κάλπη, οδηγώντας το ποδήλατό τους σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, περνώντας από μια σειρά δοκιμασιών και γρίφων σε κάθε γωνιά της πόλης. Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες, γι’αυτό βιαστείτε!
Περισσότερες πληροφορίες στο site μας: www.podilatikiapodrasi.gr