Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή η ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας


Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε το απόγευμα της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας. Την εισήγηση έκανε ο Βουλευτής Πιερίας, Ζήσης Ζάννας ο οποίος επισήμανε τα εξής:
- Η κυβέρνηση Τσίπρα συνομολόγησε ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο, χαριστική βολή στην οικονομία, τη δημοκρατία και την κοινωνία της χώρας. Οι αυταπάτες και οι παλινωδίες της διαπραγματευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και η ακύρωση όλων των προγραμματικών δεσμεύσεων οδήγησε στην ταπείνωση και συνθηκολόγηση της κυβέρνησης


- Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα με τις ευλογίες Μέρκελ- δανειστών έχουν στόχο την απαλλαγή της κυβέρνησης από τα αντιμνημονιακά "βαρίδια" και τη νομιμοποίηση του 3ου μνημονίου, προτού εφαρμοστούν τα πολύ σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει.
- Ο νεο-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένα δήθεν πρόγραμμα ισοδύναμων γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μνημόνιο δεν αφήνει περιθώρια εφαρμογής παράλληλων προγραμμάτων και λόγω της ασφυκτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και λόγω της αυστηρής επιτήρησης και αξιολόγησης.
- Οι ίδιοι που ζητάνε να μην επανέλθει το παλιό μνημονιακό πολιτικό προσωπικό είναι αυτοί που τους κατέστησαν ισότιμους συνομιλητές την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, είναι αυτοί που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο και είναι αυτοί που θα συγκυβερνήσουν την επόμενη των εκλογών.
- Το μνημονιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα εδώ και πέντε χρόνια συνεχίζεται και βαθαίνει αυτή τη φορά με κυρίαρχη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ αθροίζοντας στα 2 προηγούμενα μνημόνια νέα μέτρα λιτότητας, ύφεσης, αντεργατικά και αντιπαραγωγικά μέτρα, περαιτέρω απώλεια κυριαρχίας και μεγαλύτερο έλλειμα δημοκρατίας.
- Το πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται από τη μία πλευρά με τα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) και με προεκλογικό τους πρόγραμμα το 3ο μνημόνιο και από την άλλη την συνεπή, αριστερή, αντιμνημονιακή δημοκρατική, πατριωτική δύναμη της Λαϊκής Ενότητας
- Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα ευρύ εκλογικό μέτωπο που συγκροτείται από κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, αντιμνημονιακούς αγωνιστές, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού αντιμνημονιακού χώρου. Φιλοδοξεί να εκφράσει το 62% του περήφανου ΟΧΙ του λαού μας και να διεκδικήσει ισχυρή λαϊκή εντολή στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.
- Η Λαϊκή Ενότητα έχει συνολικό πρόγραμμα ρεαλιστικό, αξιόπιστο και άμεσα εφαρμόσιμο απεμπλοκής της χώρας από τα μνημόνια χωρίς να έχει όριο την παραμονή στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια το μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής, Γιώτα Ραπτοπούλου αναφέρθηκε στα οργανωτικά ζητήματα της συγκρότησης της Λαϊκής Ενότητας και τον εκλογικό αγώνα στην Πιερία με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη Λαϊκή Ενότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας ξεκινάει άμεσα περιοδείες και επισκέψεις σε όλο το νομό ώστε να γίνει γνωστή στους Πιεριείς η πολιτική της πρόταση και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στο 60% του ΟΧΙ στην Πιερία, τους νέους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους μισθωτούς να στηρίξουν το ΟΧΙ μέχρι τέλους!

Το Γραφείο Τύπου