Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη σήμερα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (7η αγωνιστική)


«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, τα μέτρα τάξης ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι του ΗΡΑΚΛΗ με τον ΠΑΟΚ.
Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Ασφάλειας, της Δ.Ε.Α.Β, της Superleague και της Πυροσβεστικής. Την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Μάκης Σαρλής. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος ασφαλείας κ. Γεροντίδης και ο βοηθός ασφαλείας, κ. Πλιάτσικας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αιτήθηκε να της χορηγηθούν 7000 εισιτήρια στη θύρα 1, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την προϋπόθεση όμως, να δοθούν εγγυήσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ότι στον αγώνα της Τούμπας, θα χορηγηθεί ο ίδιος αριθμός εισιτηρίων στους οπαδούς του Ηρακλή.


Πάντως, και παρά το γεγονός ότι οι 2 ΠΑΕ συμφώνησαν να διεξαχθούν τα δύο ντέρμπι με οπαδούς και των 2 ομάδων, η στάση της Αστυνομίας ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να προτείνει τη διεξαγωγή του κυριακάτικου αγώνα στο Καυτανζόγλειο, μόνο με την παρουσία των φίλων του Ηρακλή.
Όπως διεμήνυσαν χαρακτηριστικά, η απόφασή τους για μη χορήγηση εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους, ελήφθη λόγω της αντιπαλότητας που έχουν οι οπαδοί των 2 ομάδων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όσο και για την ασφάλεια των φιλάθλων κατά τη μετακίνησή τους στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Έτσι, την οριστική απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί ο κυριακάτικος αγώνας με την παρουσία των φιλάθλων και των 2 ομάδων ή όχι, θα πάρει το αρμόδιο Υπουργείο και ο κύριος Κοντονής».