Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης… που είναι;


Ένα μήνα μετά τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 και ουδέν νεότερο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Κατερίνης (όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές γινότανε κάτι το ιδιαίτερο…).
Ούτε μια ανακοίνωση, ένας χαιρετισμός κάτι ρε παιδί μου, που να έχει την υπογραφή της Ένωσης Γονέων.
Ούτε που ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι γονείς που απαρτίζουν το Δ.Σ. της Ένωσης…

Είναι όλα εντάξει;…



Έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή με τον Δήμαρχο Κατερίνης για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και την κατάσταση των σχολείων του Δήμου Κατερίνης;

Ουδείς  γνωρίζει…

Που μπορεί κάποιος γονιός ή Σύλλογος Γονέων να τους βρει αν χρειαστεί κάτι;

Γραφεία δεν υπάρχουν, γιατί από ότι μάθαμε το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί παρά τις δεσμεύσεις του Δήμου, και στην τελευταία βροχόπτωση τα γραφεία είχαν μετατραπεί σε… πισίνα!

Όλα είναι ρόδινα στα σχολεία της Κατερίνης, και δεν χρειάζεται η παρέμβαση της Ένωσης Γονέων;

Δεν υπάρχουν προβλήματα;

Όλα τα σχολεία έχουν εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, χρήματα κ.α.;

Οι γονείς και τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα;

Με τα κυλικεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;

Θα πρέπει κάποια στιγμή σαν κοινωνία να συνειδητοποιήσουμε ότι οι θεσμικοί φορείς (γιατί ή Ένωση Γονέων είναι θεσμικό όργανο) υπάρχουν για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Και στην προκειμένη, η Ένωση Γονέων υπάρχει για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γονέων και των μαθητών του Δήμου Κατερίνης.

Οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να νιώθουν την Ένωση Γονέων σαν το δεύτερο σπίτι τους, και να μπορούν να στηριχτούν πάνω τους σε ότι χρειαστούν.

Θα χαρούμε να ακούσουμε κάτι, ένα μήνυμα συμπαράστασης, μια τοποθέτηση, κάτι βρε αδερφέ τέλος πάντων, που να δείχνει ότι η Ένωση Γονέων υπάρχει!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα ξυπνήσει την Ένωση Γονέων από τον λήθαργο στον οποίο έχει πέσει, και θα δούμε κάτι να κινείται, για το καλό των γονέων και των μαθητών.

Θα επανέλθουμε…

Κανταρτζής Μιχάλης.