Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Έγινε έθιμο το γλέντι κάθε χρόνο στο ρακοκάζανο του Γιώργου Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας.


(Πύδνα) Πιερίας.

Στο ρακοκάζανο του κ. Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας την στιγμή της αλλαγή της βράσης στον άμβυκα, ο έμπειρος αμβυκέρης κ. Γιώργος Αδάμος και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου, κ. Δημήτρης Ρουκάς, άριστοι γνώστες και οι δύο των μυστικών της παραγωγής του καλού τσίπουρου.

 



Η διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου είναι μια πραγματική τελετουργία, το φρέσκο άρωμα και η γεύσης του αποστάγματος σμίγουν με τις μουσικές, τα τραγούδια και τα πλούσια τοπικά εδέσματα. Το έθιμο του γλεντιού στο ρακοκάζανο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας κουλτούρας και ο Γιώργος Αδάμος το διατηρεί ! ! !.