(Πύδνα) Πιερίας.
Στο ρακοκάζανο του κ. Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας την
στιγμή της αλλαγή της βράσης στον άμβυκα, ο έμπειρος αμβυκέρης κ. Γιώργος
Αδάμος και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου, κ.
Δημήτρης Ρουκάς, άριστοι γνώστες και οι δύο των μυστικών της παραγωγής του
καλού τσίπουρου.
Η διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου είναι μια πραγματική
τελετουργία, το φρέσκο άρωμα και η γεύσης του αποστάγματος σμίγουν με τις
μουσικές, τα τραγούδια και τα πλούσια τοπικά εδέσματα. Το έθιμο του γλεντιού στο
ρακοκάζανο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας κουλτούρας και ο
Γιώργος Αδάμος το διατηρεί ! ! !.