Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Στήριξη στην απεργία των εργαζομένων

Την Κυριακή 1 Νοέμβρη τα  καταστήματα θα λειτουργήσουν ακόμα μια φορά, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και το οποίο προβλέπει την ελεύθερη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων για 8 Κυριακές το χρόνο.

Αυτή τη νομοθεσία όχι μόνο δεν την καταργεί η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει υποστεί μνημονιακή μετάλλαξη, αλλά συζητά ακόμα και την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων για 52 Κυριακές το χρόνο, όπως προβλέπει και η συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές σχετικά με την εφαρμογή της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.


Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί ένα καταστροφικό μέτρο, που οδηγεί σε λουκέτο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της Κυριακάτικης λειτουργίας και ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο της αγοράς υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των malls.

Οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας και στην ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση των  ήδη εργαζομένων, που αναγκάζονται να δουλεύουν σα λάστιχο, χωρίς ωράρια, χωρίς πρόσθετη αποζημίωση για την Κυριακάτικη δουλειά τους.

Αυτές είναι οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και των παλιών και του νέου Μνημονίου με τις «εργαλειοθήκες τους», που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας παραδίδουν την οικονομία στο μεγάλο κεφάλαιο και ρίχνουν τους εργαζόμενους στον καιάδα της κακοπληρωμένης, φθηνής και ελαστικής εργασίας.

Στηρίζουμε την Απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και καλούμε τους εργαζόμενους της Πιερίας να αντισταθούν στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.