Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εθελοντισμός και αιμοδοσία στο Σχολικό Συγκρότημα της Κάτω Μηλιάς



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 η εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία» στο Σχολικό Συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Κάτω Μηλιάς.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας έφθασε στο σχολείο στις 9:00 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι κατάφερε να εξυπηρετήσει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες που προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα.




Η δράση χαρακτηρίστηκε από όλους πρωτοποριακή, τόσο για την πρωτόγνωρη σύμπραξη τριών σχολείων (του Λυκείου Κάτω Μηλιάς, του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς και του 5ου Λυκείου Κατερίνης), όσο και για τον βιωματικό της χαρακτήρα: οι μαθητές έκαναν ένα αλλιώτικο μάθημα, αφού είδαν τους καθηγητές τους να κάνουν πράξη αυτό που θεωρητικά τους συμβούλευαν, την εθελοντική προσφορά αίματος.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικά βίντεο για την αιμοδοσία, την ενημέρωση που έκανε ο κ. Γεώργιος Καπετανάκης, μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας και εθελοντής της δράσης «Όραμα Ελπίδας», για τη δωρεά μυελού των οστών,  καθώς και την παρουσίαση του γιατρού-αιματολόγου κ. Δημήτριου Μπαρτζούδη για τη διαδικασία της αιμοδοσίας και για τις ανάγκες της χώρας μας σε αίμα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτίνα Πιερίας κ. Μπέτυ Σκούφα, ο σχολικός σύμβουλος κ. Ευάγγελος Βοσκός, η προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Μυράντα Παππά, ο αιρετός κ. Μιχάλης Ντελής και πολλοί γονείς των μαθητών.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς, του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς και του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τον γιατρό-αιματολόγο κ. Δημήτριο Μπαρτζούδη, τους νοσηλευτές, Δημήτριο Καρμίρη και Δέσποινα Μπράτσιου, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και το ανθρώπινο πρόσωπο που έδειξαν προς μαθητές και εθελοντές καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Χωρίς διάλειμμα, αγόγγυστα και αθόρυβα, εξυπηρέτησαν τριάντα περίπου εθελοντές (συγκεντρώθηκαν 23 φιάλες αίμα), μέσα σε συνθήκες ίσως ενοχλητικές, όπως η φασαρία από την παρουσία τόσων μαθητών.  Τους αξίζουν συγχαρητήρια.