Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, έχοντας ως όπλο το ψέμα, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ψηφίζοντας  στη βουλή νομοσχέδια με διαδικασίες fast track. Παράλληλα εντείνει και τον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων Χάρμα, για να  εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα  του κεφαλαίου. Φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στη λαϊκή οικογένεια ενώ δίνει  νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους   στο όνομα της ανάπτυξης. Μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες όπως είναι οι συντάξεις, δαπάνες για την υγεία, επιδόματα κλπ, ανοίγοντας το δρόμο με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρουν στη βουλή για να διαλύσουν παραπέρα το ασφαλιστικό μας σύστημα.
Μην επιτρέψουμε την κυβέρνηση, την Ε.Ε. να διαλύσουν ότι απέμεινε από τα  ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνδικαλιστικά και λοιπά δικαιώματα μας που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μπορούμε να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες σε υποχώρηση, αρκεί να απαντήσουμε μαζικά, ταξικά, οργανωμένα μέσα από το ταξικό  συνδικαλιστικό κίνημα, απομονώνοντας τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και, με κοινωνική συμμαχία να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.
Καμία υποχώρηση! Κανένας συμβιβασμός με τους δυνάστες του λάου παλιούς και νέους! Ήρθε η ώρα οι εργάτες να απαντήσουν ταξικά ενωτικά αυτό που τρέμουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Διεκδικούμε. Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο. Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις και επαναφορά  των μισθών στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων  εργασίας. Φορολογία 45% στο μεγάλο κεφάλαιο. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Καμία διακοπή στο  ρεύμα, το νερό στη λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει. Καμία κατάσχεση της πρώτης κατοικίας. Όλοι στην απεργιακή  Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις  10:30 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

ΠΑΜΕ  ΠΙΕΡΙΑΣ