Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, είναι 1 από τα 10 ομορφότερα Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, είναι 1 από τα 10 ομορφότερα Χριστουγεννιάτικα Χωριά που όμοιά τους δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το Art Travel. 

Τη στιγμή που οι αρμόδιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποια είναι η καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι νομοί κερδίζουν χρήμα και τουρισμό βασισμένοι σε παιδικά παραμύθια και τη στιγμή που κάποιοι συμπολίτες μας μαλώνουνε για το ποιος θα ανέβει πρώτος στο καρουζέλ της ματαιοδοξίας, μια ομάδα πολιτών, όσο κι αν σε μερικούς ενοχλεί, έφτιαξε εθελοντικά και κυρίως χειροποίητα «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου».


Με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομία, με πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την πυροσβεστική υπηρεσία και με άδεια παράστασης για τις εκδηλώσεις. Ακόμη μια φορά η Κατερίνη μέσω των πολιτών της, παράγει πολιτισμό, ομορφιά και τουρισμό. Χριστουγεννιάτικο τουρισμό. Με μεράκι, με κέφι και πολλή κούραση. 
Χωρίς όμως να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τους δημότες της πόλης, τη στιγμή που κάθε χρόνο ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ από τους δήμους σε λαμπόνια και γεμίζουν οι πλατείες μας με σκουριασμένα φωτιζόμενα παλούκια, προφανώς για να ταιριάζουν με τα σπασμένα πλακάκια και τα κουρασμένα μυαλά μερικών. 
Η υπεραξία που παράγει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, η αχρήματη λειτουργία του και η πρωτοτυπία του όλου project, αποτελούν από μόνα τους διαφήμιση για την πόλη μας.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.