Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΖΩΚΑΤ


Η Σωματειακή Επιτροπή του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καταγγέλλει τη διεύθυνση της επιχείρησης   της ΒΙΟΖΩΚΑΤ  που μπροστά  στο κέρδος δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας  τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στα οχήματα  της επιχείρησης  που κυκλοφορούν  στο  δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή  των εργαζομένων και  γενικότερα των πολιτών.


Συγκεκριμένα, πριν τρία περίπου χρόνια είχαμε  ένα πολύ σοβαρό εργατικό  ατύχημα  γιατί η επιχείρηση παράνομα τροποποίησε μηχάνημα που δεν έπρεπε. Πριν από  λίγες μέρες  ο αντιπρόεδρος του Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  διαμαρτυρήθηκε  και αρνήθηκε  να  οδηγήσει  το υπερφορτωμένο φορτηγό ΜΑΝ  αφού το μέγιστο βάρος του φορτίου έπρεπε να είναι 12 τόνους και η εταιρία το φόρτωσε  με 14 τόνους, βάζοντας  σε κίνδυνο  τη ζωή  του εργαζόμενου οδηγού και των πολιτών που κυκλοφορούσαν  με τα οχήματα  στο δρόμο Κατερίνης-Ελασσόνας που ήταν ο προορισμός  του αυτοκινήτου με  το φορτίο  ζωοτροφών.  
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διεύθυνση της επιχείρησης μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει  την ασφάλεια των εργαζομένων και δεν τηρείται ο νόμος, οι κανόνες ασφαλείας τόσο στην επιχείρηση, όσο και στα οχήματα  που κυκλοφορούν   ασυντήρητα, υπερφορτωμένα. Δεν είναι καινούργιο το οτι εξαναγκάζουν τους οδηγούς, με το μπαμπούλα  της απόλυσης και όχι μόνο,  να κάνουν δρομολόγια επικίνδυνα τόσο για τη δική τους ζωή όσο και για τη ζωή των πολιτών που βρίσκονται την ίδια στιγμή στο ίδιο οδικό δίκτυο.  
Καλούμε  τους αρμόδιους φορείς  να  πάρουν τα ανάλογα μέτρα. Να  διενεργήσουν  τους  απαραίτητους έλεγχους για την υγιεινή  και την ασφάλεια  των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  
Αυτήν  την κατάσταση  πρέπει  να  τη σταματήσουμε,  πρέπει να αλλάξει. Ο φόβος  είναι ο χειρότερος  εχθρός που μας οδηγεί σε υποχώρηση με ότι αυτό συνεπάγεται  για την υγιεινή και την ασφάλεια μας στο χώρο δουλειάς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε  από την επιχείρηση και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα  απαραίτητα  μέτρα ασφαλείας πριν να είναι αργά. Τόσο στην επιχείρηση, όσο και στα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Η Σωματειακή Επιτροπή  καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημα τους και μαζί  με την υπογραφή Επιχειρησιακής  Σύμβασης που  διεκδικούμε να υπογράψουμε, να απαιτήσουμε και μέτρα ασφαλείας.
Απαιτούμε!
–       Τη Συντήρηση  όλων των οχημάτων για να μη βάζουμε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους  πολίτες που  κυκλοφορούν στους δρόμους και να μη θρηνήσουμε θύματα.
–       Κανένα φορτηγό να μη φεύγει από την επιχείρηση  υπερφορτωμένο παρά μόνο  με το βάρος που  προβλέπει ο κατασκευαστής
–       Το Επιχειρησιακό Σωματείο να πάρει μέτρα ώστε  να προσέχει αυτήν τη διαδικασία και να μην επιτρέπει να φεύγουν αυτοκίνητα υπερφορτωμένα.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΒΙΟΖΩΚΑΤ. ΤΟΥ  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.