Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Δέσμευση για άμεση πρόσληψη καθηγητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί οι βουλευτές  Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης, μετά από αίτημα τους στο οποίο το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα.
Στη συνάντηση, που θέμα της είχε την άμεση στελέχωση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με καθηγητές διαφόρων μουσικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου οι κ. Μποφυλάτος Σταύρος, Διευθυντής Β/βαθμιας εκπαίδευσης και ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Σύμβουλος του Υπουργού.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πίνακα με τις ελλείψεις του Μουσικού Σχολείου σε καθηγητές και ζήτησαν την άμεση στελέχωση του Σχολείου. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν για την πρόσληψη καθηγητών τουλάχιστον σε 4 βασικές ειδικότητες με το άνοιγμα του σχολείου το νέο έτος και παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φροντίσουν ώστε να καλυφθούν με μουσικούς και τα υπόλοιπα κενά όπου υπάρχουν.
Στόχος πάντως του Υπουργείου είναι στη νέα σχολική χρονιά θέματα πρόσληψης εκπαιδευτικών να λύνονται έγκαιρα ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών από την αρχή ακόμα του έτους.
Στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών, αλλά και το θέμα της κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου, που όπως τονίστηκε από τους βουλευτές αποτελεί επένδυση για τον πολιτισμό της Πιερίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ