Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κρατάτε όλες τις αποδείξεις του 2016!


Υποχρεωμένοι να κρατούν όλες τις αποδείξεις για το 2016 είναι οι φορολογούμενοι μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών. Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τις «παλιές αποδείξεις».

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις του 2016.


Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ακόμα πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το τι θα ισχύσει τελικώς για τις παλιές αποδείξεις.

«Θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες που θα ξεκαθαρίζουμε τι θα κάνουμε».

Βέβαια, ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».