Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Ρέχα πριν από λίγο στα γραφεία του Συλλόγου.


Συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγο στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ο Πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Ρέχας όπου αναφέρθηκε στον τζίρο ιδιαίτερα στις ημέρες των εορτών αλλά και στις εκπτώσεις που ξεκινάνε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα του κλάδου.

Διαβάστε τι μας είπε ο κ. Ρέχας:


Έχουμε πτώση 20% του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα της Κατερίνης τις γιορτινές ημέρες του Δεκεμβρίου σε σχέση με πέρσι!
Και αυτό οφείλεται στην συνεχιζόμενη ανασφάλεια που υπάρχει αλλά και τους νέους φόρους που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο και πλήττουν καταστηματάρχες και αγοραστές.

Υπάρχει ένα κλίμα ανασφάλειας που έχει να κάνει με το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό και όσα τραγικά ακούγονται για αυτό.
Αυτό σε συνδυασμό με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας μόνο καλό δεν κάνουν στην αγορά.

Το να ζητάς από τους εμπόρους ποσοστό επί του τζίρου τους είναι μια ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τους.

Το ποσοστό των εμπόρων που δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ είναι της τάξης του 68%-70% και το νέο μέτρο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση που υπάρχει.

Χώρια ότι είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό και η εισφοροδιαφυγή.

Από τις 200.000 επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση χρεών, οι 50.000 έχουν βγει ήδη εκτός, αυτό λέει πολλά.

Θέλουμε ένα δίκαιο φορολογικό που θα απεικονίζει την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας και όχι νέα μέτρα που εξοντώνουν τους εμπόρους.

Η πρόταση που έχουμε κάνει στην κυβέρνηση είναι το πάγωμα όλων των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και παράλληλα να ξεκινάμε από μια μικρότερη κλίμακα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Την ίδια στιγμή μπορεί να δοθεί μια αναλογική σύνταξη βάση αυτών που έχει πληρώσει ο καθένας μας.

Οι εκπτώσεις ξεκινάνε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι τιμές πρέπει να αναγράφονται και οι δυο (νέες και παλιές) σε εμφανή σημείο στην βιτρίνα του καταστήματος όπως και το ποσοστό έκπτωσης.

Η αγορά έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, οι τιμές των εμπόρων σε σχέση με το 2009 είναι μειωμένες κατά 50%.

Ο συμπολίτης μας πλέον δεν αγοράζει από γειτονικές πόλεις και αυτό οφείλεται και στην μεγάλη ποιοτική άνοδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε σε αυτόν.
Πλέον ότι θέλει να αγοράσει κάποιος μπορεί να το βρει στην τοπική αγορά τόσο σε ποσότητα άλλα και σε ποιότητα.


Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και όλες.