Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στη ΒΙΟΖΩΚΑΤ του ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, καταγγέλλει τη διεύθυνση της επιχείρησης που αρνείται να πάρει πίσω τις δύο απολύσεις των συναδέλφων μας, συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση της. Η Σ.Ε. θα συνεχίσει τον αγώνα χωρίς κανένα συμβιβασμό  μέχρι οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στη θέση τους. Οι απολύσεις είναι πράξη τρομοκρατίας και αυτές έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι  αρνούνταν  να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού τους.


Οι δράσεις του Συνδικάτου και της Σωματειακής Επιτροπής έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Μετά τις κινητοποιήσεις με δύο μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας  έξω από το εργοστάσιο, την  καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες ΣΕΠΕ και ΚΕΠΕΚ για  τις απολύσεις, τα δεδουλευμένα ενός μηνός, την  ανυπαρξία  μέτρων  ασφαλείας στα οχήματα, κ.α., αναγκάσαμε τη διεύθυνση της επιχείρησης να κάνει μικρές αλλά ουσιώδεις παραχωρήσεις. Έδωσε τα δεδουλευμένα ενός μηνός, έδωσε φόρμες και παπούτσια στους εργαζόμενους, και συντήρησε τα φορτηγά αυτοκίνητα.  

Η Σωματειακή  Επιτροπή  δεν  πρόκειται να κάνει πίσω μέχρι η επιχείρηση να πάρει πίσω και τις απολύσεις. Μετά την τριμερή συνάντηση που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις έξω από το εργοστάσιο.

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ξέρει πολύ καλά ότι το κεφάλαιο έχει σύμμαχο την κυβέρνηση και τους άθλιους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζουν. Δεν έχουν όμως συμμάχους τους εργαζόμενους γιατί είναι οι εκμεταλλευτές τους. Αφού οι εργαζόμενοι ζουν με   μισθούς πείνας  και είναι υποχρεωμένοι με αυτούς να πληρώνουν για υγεία, για παιδεία, για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κ.α., που έπρεπε οι κυβερνήσεις  να τους είχαν ήδη απαλλάξει, αλλά δεν το κάνουν! Αντίθετα  φροντίζουν να απαλλάσσουν από φόρους και να χρηματοδοτούν τα παράσιτα της οικονομίας, τους βιομήχανους.  

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τους εργαζόμενους της ΒΙΟΖΩΚΑΤ να συσπειρωθούν στη  Σωματειακή Επιτροπή, να σταθούν δίπλα στους απολυμένους εργαζόμενους  απαντώντας στην τρομοκρατία ακόμα και με απεργία, μέχρι  να γυρίσουν  πίσω οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Αν εκτιμήσετε και αξιοποιήστε την πείρα σας, με τις μικρές νίκες που έχετε τα τελευταία χρόνια, τότε  να είστε  σίγουροι οτι, και από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές!

Για να  γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους τα ταξικά σας αδέλφια!


 ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΖΩΚΑΤ