Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ: Κύριε Υπουργέ, Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε την φημολογία περί δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Πιερία;


Προς: Τον κ. Υπουργό Επικρατείας Αλέξανδρο Φλαμπουράρη
ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση, και ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της Πιερίας, μετά την ανακοίνωση σας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τη Δευτέρα 28/12/2015, (ανακοίνωση που αναπαράχθηκε και από πολλά ΜΜΕ), ότι η ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης έχει επιλεγεί για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.


Έκπληξη εξέφρασαν ενώπιον του Δ.Σ. του δήμου Κατερίνης στις 29/12/2015 οι τοπικοί Βουλευτές, η αντιπεριφερειάρχης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των φορέων και οι πολίτες της Πιερίας.
Στις 13 Ιανουαρίου 2016  και εν μέσω φημών και παραφιλολογιών γύρω από το ζήτημα, πραγματοποιήθηκε συνάντησή σας με τους συναδέλφους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πιερίας. Μετά το πέρας της σύσκεψης εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρονταν ότι δεν υπήρχε απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη και ειδικότερα το στρατόπεδο Γ.Ολύμπιος που βρίσκεται στην Ανδρομάχη Κατερίνης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντηθήκατε με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη στον οποίο δώσατε τις ίδιες διαβεβαιώσεις και επαναλάβατε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει Κέντρο Φιλοξενίας στην Κατερίνη, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο ούτε στο χώρο του παλιού νοσοκομείου της Κατερίνης.
Μεσολάβησε ένα συλλαλητήριο κατοίκων και φορέων στην Κατερίνη, συλλογή υπογραφών, για να έρθει στη συνέχεια στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη 19 Ιανουαρίου έγγραφο –απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας του οποίου προεδρεύει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος με ημερομηνία υπογραφής   8 Ιανουαρίου 2016  με το οποίο παραχωρούνταν το στρατόπεδο Γ.Ολύμπιος στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων. Το έγγραφο έφερε ημερομηνία δημοσίευσης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 14 Ιανουαρίου 2016. Μόλις μια ημέρα δηλαδή μετά την συνάντηση με τους  βουλευτές και το δήμαρχο Κατερίνης Σ.Χιονίδη.
Αντιλαμβάνεστε ότι προκλήθηκε εκ νέου αναστάτωση στην τοπική κοινωνία με την απόκρυψη της προθέσεως της κυβέρνησης για το μείζον αυτό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι έκρυθμη, κάθε μέρα που περνά οι φήμες οργιάζουν, οι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και ο κόσμος ξεσηκώνεται.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ.Υπουργός:
- Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε την φημολογία περί δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Πιερία;
                                                                   Ο Ερωτών Βουλευτής


Κωνσταντίνος Κουκοδήμος