Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. Η αξιοποίηση της δύναμης του πολιτισμού στο επίκεντρο


Η προώθηση της αξίας της συνέργειας και η αξιοποίηση της δύναμης του πολιτισμού που διαθέτει το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της Κατερίνης βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/01, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, παρουσία του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Θέδωρου Παυλίδη, του Αντιπροέδρου Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντώνη Παπαγιαννούλη, Άννας Kαγκασίδου, Γεώργιου Καραλέκα, Ευριπίδη Γκούμα.


Μέσα σε κλίμα συνεννόησης και γόνιμου διαλόγου συζητήθηκαν προτάσεις, που θα διευκολύνουν τον προγραμματισμό του Οργανισμού Πολιτισμού για τον συντονισμό και την υποστήριξη στο μέτρο του δυνατού, της πολιτιστικής δράσης των συλλόγων του Δήμου.

 «Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ενεργών πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου» χαρακτήρισε την συνάντηση,  ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε «να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού ένα πολιτιστικό τριήμερο με την συμμετοχή όλων των συλλόγων και με τον συντονισμό του ΟΠΠΑΠ». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο οικονομικά δυσμενές περιβάλλον που διανύει η  χώρα μας, ο πολιτισμός μπορεί να αναδειχθεί μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία σε μοχλό ανάπτυξης της περιοχής».


Την σύσκεψη συντόνισε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο Δήμος μας επενδύει στον πολιτισμό και στην παιδεία. Η συγκεκριμένη συνάντηση δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι, τις ημερομηνίες και την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονται. Έως τις 15 Φεβρουαρίου όλοι οι σύλλογοι εγγράφως θα υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχετικά αιτήματά τους στον Οργανισμό μας».


Παράλληλα, στόχος του Οργανισμού Πολιτισμού είναι να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, να έχουν μια αναλυτική ενημέρωση για το ποιες, που και πότε θα πραγματοποιηθούν και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις πολιτιστικές τους εξορμήσεις. Επιπλέον, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αφενός, να μην συμπίπτουν χρονικά οι εκδηλώσεις αυτές μεταξύ τους και αφετέρου με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.