Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙ ΟΜΩΣ…… ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ

Μία έκπληξη περίμενε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τον μικρό Γιώργο Καλογεράκο μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια  κινητικά προβλήματα , όταν αντιπροσωπεία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τοπικού μμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα,  προσφέροντάς του ένα ολοκαίνουριο πτυσσόμενο  τηλεχειριζόμενο ανυψωτικό  γερανό ,  ARDOO Caresafe 140  με δυνατότητα ανύψωσης 140 κιλών, συνολικής αξίας 2.750,00€  που θα  λύσει τις λειτουργικές του ανάγκες.


Για την αγορά του γερανού μαζεύτηκαν περίπου 9 τόνοι πλαστικών καπακιών μέσω του Πανελλήνιου οργανωμένου δικτύου της δράσης  «Μαζεύω καπάκια…. Μοιράζω χαμόγελα»,  με δημιουργό και γενικό συντονιστή το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο οποίο συμμετέχει και το Τμήμα της Κατερίνης. 
Σκοπός της Δράσης είναι η  απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων και η προσφορά τους σε συμπολίτες μας με ειδικές ικανότητες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους συλλόγους, φορείς και τους μεμονωμένους πολίτες της Πιερίας για την έμπρακτη στήριξή τους  στην προσπάθεια να δώσουμε χαρά σε έναν ακόμα  συνάνθρωπο.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, καθώς κάποιος, κάποια, σε κάποια γωνιά της Χώρας έχει την ανάγκη μας. Μια μικρή μας κίνηση, να μαζέψουμε το καπάκι που θα πετούσαμε, θα μοιράσει χαμόγελα και ανακούφιση.
Τα καπάκια που συγκεντρώνονται, μπορούν να παραδίδονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα κατά τις ώρες 19:00-21:00 στον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης (Αγ. Παρασκευής 33) ή κατόπιν συνεννόησης, με τους υπεύθυνους της δράσης, οποιαδήποτε άλλη ώρα και μέρα.
Καρυπίδου Παναγιώτα: 6983299977 , Παπαλεξίου Αναστάσιος: 6979303110
Τσελεγκερίδης Αλέξανδρος: 6945233495 , Φυρινίδου Ευτέρπη: 6981861741

Για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΤΙΡΤΖΗΣ

Αρχηγός Τμήματος