Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Την Τρίτη, 23/4/2016 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημερωτική εκδήλωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η δράση αυτή οργανώνεται και υλοποιείται από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, το οποίο ξεκινώντας από το σχολείο μας σκοπεύει να ενημερώσει τους μαθητές όλων των σχολείων της αρμοδιότητας του.


Οι μαθήτριες/τές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση των αρμοδίων για τον τρόπο μετάδοσης των νοσημάτων, τη μέθοδο προφύλαξης και θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε έλεγχος από τους επισκέπτες Υγείας του κέντρου στα βιβλιάρια εμβολιασμών των μαθητών για τη διαπίστωση τυχόν ελλείψεων σε επαναληπτικούς εμβολιασμούς.

Ευχαριστούμε και συγχρόνως συγχαίρουμε την κ. Ζαφειρία Σεκέρη, Δ/ντρια-Συντονίστρια του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Λιτοχώρου και την κ. Αικατερίνη Τρέβλα, Δ/ντρια του ΕΣΥ Γεν. Ιατρικής στο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Λιτοχώρου για την εξαιρετική και σημαντική για την υγεία του μαθητικού πληθυσμού πρωτοβουλία.
Ευχαριστούμε επίσης την κ. Φωτεινή Τσιλακοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας στο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Λιτοχώρου, τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, Αλεξία Πιπερίδου και Νίκο  Τσιανάκα , οι οποίοι υπήρξαν βασικοί συντελεστές της ενημερωτικής δράσης.
Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας!
Με εκτίμηση
Οι μαθήτριες/τές του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς.