Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πολυμελής αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών από έξι χώρες στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο του Erasmus +

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στο Δημαρχείο Κατερίνης, 40μελούς αντιπροσωπείας από μαθητές και καθηγητές Ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος Erasmus + πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Ειδικότερα, στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.


Το πρόγραμμα αφορά την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικοί στα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.


Εκ μέρους της δημοτικής αρχής την αποστολή υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα, η οποία αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  εξήρε την σπουδαιότητα του προγράμματος και τις δράσεις που αναπτύσσει.


Επίσης, αναφέρθηκε στην συνύπαρξη διαφορετικών εθνών, γλωσσών, κουλτούρας και διαπολιτισμικότητας, κάτω από την «πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας». Τέλος, ενημέρωσε για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία, για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης, ενώ ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Ευχαριστίες για την υποδοχή και πληροφορίες για την ταυτότητα του προγράμματος έδωσε ο κος Ευάγγελος Καπέτης, εκπαιδευτικός των  Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το Erasmus + αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αφορά τη νεολαία και λειτουργεί μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικότητας.

Η παραμονή της αποστολής -  η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας της αντιπροσωπείας στην περιοχή μας - συνεχίζεται  με περιήγηση σε αξιοθέατα της Πιερίας,  ενώ θα διαρκέσει έως το προσεχές Σάββατο.