Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ-Ενημέρωση μαθητών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ-Ενημέρωση μαθητών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Την Πέμπτη 31-3-2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού, ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Κορινού πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η ενημέρωση έγινε από τον υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας κ. Χηνόπουλο Νικόλαο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, καθώς επίσης και για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές. Παράλληλα έγινε διανομή στους μαθητές σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού.



Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο γεωλόγος καθηγητής του Γυμνασίου Κορινού κ. Χρήστος Λάζος, ενώ την παρακολούθησαν οι διευθυντές και οι  εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων.

Οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Σοφία Μαυρίδου για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας να γίνει ενημέρωση των μαθητών του σχολικού μας συγκροτήματος από τους υπεύθυνους του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας. 

Η ενημέρωση των μαθητών από τον υπεύθυνο του τμήματος κ. Χηνόπουλο Νικόλαο τόσο για τον τηλεφωνικό αριθμό 112, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στις σχολικές μονάδες υπήρξε άψογη, ενώ παράλληλα έγινε και διανομή σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Πρωτοβουλίες όπως η προηγούμενη αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία  της Αντιπεριφερειάρχη πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών και την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας. Είμαστε βέβαιοι ότι και στο μέλλον ανάλογες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα έχουν την στήριξη της Π.Ε. Πιερίας.

Οι Διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος
  Γυμνασίου Κορινού                                                                             ΓΕ.Λ. Κορινού

   Πούτης Ιωάννης                                                                             Τερζόπουλος Στέφανος