Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Της εξόρμησης ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως, καθώς επί τόπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο Τίμιος Σταυρός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Καππαδοκίας.


Στη συνέχεια μίλησε στους εκπαιδευτικούς η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Ολυμπιάδα. Η Ηγουμένη, που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ως φιλόλογος στη β΄θμια εκαπίδευση, αναφέρθηκε στην εμπειρία της από την ίδρυση του 1ου Κοινωνικού Φροντιστηρίου το 1980 στη Χρισταινική Καταφυγή Νέων, Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, από τον τότε Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και νυν Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους και επικοινώνησε προσωπικά με όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους γνωρίσει προσωπικά.

Τέλος, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως για άλλες δράσεις σχετικά με τον εθελοντισμό και τη διακονία του συναθρώπου.