Τρίτη 5 Απριλίου 2016

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής από την Ιταλία οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, Θωμάς Καραμήτρος και Νίκος Κακούρης όπου συμμετείχαν με την Εθνική μας Ομάδα στο διεθνές μίτινγκ "XXX Memorial Paolo d'Aloja " που πραγματοποιήθηκε 1-3 Απριλίου στη λίμνη Piediluco.


        
  Οι αγώνες που έγιναν με τη συμμετοχή 218 πληρωμάτων από 23 χώρες, ήταν η πρώτη διεθνής συμμετοχή του 2016 για την Εθνική Ομάδα που πήρε μέρος με 20 αθλητές κατακτώντας τη 2η θέση στα μετάλλια, μετά την διοργανώτρια Ιταλία,  με την ομάδα του Καναδά να ακολουθεί στην 3η θέση.
          Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η εμφάνιση των τριών αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που έλαβαν μέρος στους αγώνες κατακτώντας ένα αργυρό και δυο Χάλκινα μετάλλια.
 Λόγω ίωσης της Σοφίας Ασουμανάκη(Ε.Ν.Ο.Α.) που αποτελεί το πλήρωμα της Κατερίνας Νικολαΐδου στο διπλό σκιφ γυναικών, η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αναγκάστηκε να αλλάξει αγώνισμα και συμμετείχε στο σκιφ γυναικών. Το γεγονός δεν φάνηκε να πτοεί την έμπειρη αθλήτρια που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο ανεβαίνοντας στην εξέδρα των νικητών σε ακόμη μια διεθνή διοργάνωση. Με το δεξί ξεκίνησε η διεθνής αγωνιστική χρονιά και για τον Θωμά Καραμήτρο, που συμμετείχε στο πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών το οποίο κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια στους τελικούς του Σαββάτου και της Κυριακής, δίνοντας βάσιμες ελπίδες ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους επικείμενους αγώνες πρόκρισης τον Μάιο στην Ελβετία. Ο Νίκος Κακούρης συμμετείχε στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών όπου μαζί με τον Γ.Πέτρου (Ι.Ο.Θ.) κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό και να τερματίσουν 6οι σε ένα αγώνισμα με ιδιαίτερα υψηλό αναταγωνισμό.

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε για τους 3 αθλητές του: «Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Οι αθλητές μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Η Κατερίνα Νικολαϊδου προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις αρχές Μαϊου που αποτελεί και τον πρώτο μεγάλο στόχο για εφέτος. Ο Θωμάς Καραμήτρος έχει σαν στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ο Νίκος Κακούρης θα διεκδικήσει την συμμετοχή του και μία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Είμαι αισιόδοξος ότι και οι τρεις κατερινιώτες αθλητές θα πετύχουν τους πολύ υψηλούς στόχους τους, αφού μέχρι σήμερα έχουν προετοιμαστεί πολύ σκληρά και πιστεύουν στις δυνάμεις τους.»
Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς