Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Εντυπώσεις ορειβατικής Δραστηριότητας με την Olympus Mountain Activities


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση του διημέρου 2-3 Απρ 2016 στον Όλυμπο που είχε στόχο τις ψηλές κορφές Αγ. Αντώνη και Σκολιό . Η κλίση του βουνού μια συνεχή ανάβαση, το χιόνι πολύ και τελικά η κούραση μεγάλη. Παντού το λευκό που ξεχώριζε, δήλωνε ότι ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ.
Η πορεία δύσκολη και η ανάβαση για γερές αντοχές και δυνατά πόδια.


Ήταν ένα διήμερο σπάνιας διαύγειας για το συνήθως ανταριασμένο θεϊκό βουνό από όπου ξεκάθαρα φαινόταν τα Αγράφα και φυσικά όλες οι κορφές από Βελούχι, Βαρδούσια, Γκιώνα, Παρνασσός
Καλύψαμε γρήγορα το κομμάτι με το λιγοστό χιόνι μέχρι το δεύτερο Λιφτ, χιόνι που σιγά-σιγά , λόγω θερμοκρασίας γίνονταν μαλακό όσο πλησιάζαμε στο καταφύγιο ανάγκης.


Ακολουθήσαμε τις μαύρες- κίτρινες μεταλλικές ράβδους μέχρι που φτάσαμε στο διάσελο μεταξύ Σκολιού και Άγιου Αντώνιου. Προχωρημένη πια η ώρα και οι αντοχές της ομάδος μας ποικίλουν και μας οδηγούν σε δίλημμα. Συνεχίζουμε για το Σκολιό ή να πάμε πιο ευκολα προς Άγιο Αντώνιο; Το μυαλό μας είναι με την δεύτερη επιλογή μα η καρδιά μας οδηγεί στην πρώτη.
Στρίβουμε λοιπόν αριστερά και πάλι συνεχίζουμε ανηφορικά. Ο άνεμος στροβίλιζε τις πλαγιές, τρύπωνε κάτω από τα ρούχα, μαστιγώνε τα πρόσωπά μας. Η τελική δοκιμασία, η κορύφωση της πολύωρης εντατικής προσπάθειας !!! καταφέραμε να φθάσουμε στο Σκολιό (υψόμ. 2912 μ) την δεύτερη μετά τον Μύτικα ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, με την μαγευτική θέα .
Μετά από ολιγόωρη παραμονή (λόγω του αέρα), αναπτερωμένοι από την επιτυχία , αχόρταγοι θελήσαμε να φθάσουμε και στον Αγ. Αντώνη και το κατορθώσαμε. Μεγάλη κλίση, πολύ το χιόνι ,επίπονη ανάβαση, μετά από 7ωρη συνολική πορεία και η θαλπωρή του ΚΕΟΑΧ ήταν βάλσαμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους συνορειβάτες, που έζησαν αυτή την μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία στις πλαγιές του θεϊκού βουνού, που άκουσαν τα μυστικά του και για μια άλλη φορά ορειβάτησαν .