Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! Για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο νέας λεηλασίας του λαού

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! Για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο νέας λεηλασίας του λαού
Κάλεσμα σε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, για να ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Κυριακή 22/5, μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο με ένα νέο μεγάλο πακέτο βάρβαρων μέτρων λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση, με αυτό το πολυνομοσχέδιο, προωθεί νέα φορολογική επιδρομή, ύψους 1,8 δις ευρώ στα λαϊκά εισοδήματα, μέσω αύξησης ή θέσπισης έμμεσων φόρων, που είναι οι πιο αντιλαϊκοί φόροι και επιβαρύνουν κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.



Επίσης, προωθεί τον «κόφτη» αυτόματων μειώσεων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που είναι νέο διαρκές μνημόνιο, που σκοτώνει την ίδια τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας.



Περιέχει, επίσης, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων, κατά συνέπεια τις κατοικίες, ακόμα και την πρώτη, αλλά και μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις, στα ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, καθώς και την εκχώρηση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά, κυρίως ξένα, συμφέροντα.



Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν με αντίσταση και αγώνα. Κυρίως, όμως, μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς, μαχητικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, με νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία και με κοινές συγκεντρώσεις και πορείες.



Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αναλαμβάνει μία μεγάλη πολιτική εκστρατεία, για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο – καρμανιόλα.



Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και κυρίως τις ταξικές, αγωνιστικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, που δρουν μέσα στο εργατικό κίνημα, να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Και τις καλούμε να πάρουν τώρα αυτές τις πρωτοβουλίες, και όχι την τελευταία στιγμή, όπως έκαναν με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.



Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ επιτυχία μεγάλων εργατικών, λαϊκών κινητοποιήσεων, για να έχουν μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα και για να αποκτήσουν το χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού.


Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας!



Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
email: laikienotita.pierias@gmail.com