Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Olympus Mountain Activities η εξόρμηση της Κυριακής

 Ορεινή απόδραση!!! Βρέχει, χιονίζει !!!
Η σιωπηλή γοητεία του δάσους όλες τις εποχές , έχει απόλυτα ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο . Το καταλαβαίνεις, νοιώθοντας το θρόισμα των φύλλων καθώς περπατάς πάνω τους, ακούγοντας τα πουλιά, τον ήχο του νερού να σε συνοδεύει. Αισθάνεσαι όλο σου το σώμα ν’ αποβάλλει κάθε αρνητική ενέργεια και να χαλαρώνει ως το τελευταίο κύτταρο. Αυτό σας ζητάμε να κάνετε μαζί μας την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Να αποδράσετε από την καθημερινότητα και να χαλαρώσετε!!!

Περιπλανηθείτε μαζί μας στους Παλιούς Πόρους (600μ) προς Παλιό Παντελεήμονα (473μ) -

Πόρος σημαίνει πέρασμα και οι Παλιοί Πόροι (Πούρλια). είναι όντως ένα ..πέρασμα, µια δίοδος σε αυτόν τον μαγικό κόσµο του κάτω Ολύμπου. Όνομα παρμένο κατά μία εκδοχή από κάποιον ημίθεο τον Πόρο, που ερωτεύτηκε τον τόπο και έζησε σ’ αυτόν. Η παλαιά τοποθεσία του χωριού ονομαζόταν Τζέρτζιανη. Σήμερα η νέα ονομασία είναι Παλιοί Πόρροι ή «Πούρλια»

Ένας παραδοσιακός οικισμός σε υψ 600 μέτρων, πνιγμένος στο πράσινο, όπου ξεκίνησε με πολλά χαλάσματα και σήμερα στολίζεται με λιθόκτιστα σπίτια 18ου & 19ου αιώνα. Πάνω από τον οικισμό υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος όπου μπορεί ο περιπατητής να περιπλανηθεί και να θαυμάσει την χλωρίδα και την πανίδα του Κάτω Ολύμπου .Επίσης περπατώντας 2-3 χλμ μέσα στο δάσος, βρίσκεσαι μπροστά σε δύο εκπληκτικά εκκλησάκια: των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου Πηγής. Νοτιότερα του οικισμού, ο υδροβιότοπος των Νέων Πόρων υπόσχεται μοναδικές στιγμές ξεκούρασης.

Υψομετρική Διαφορά: -127

Μήκος διαδρομής : 5,5 χλμ σνλ

Μέγιστο Υψόμετρο: 600 μ.

Διάρκεια διαδρομής: 02:30 ωρ σνλ

Βλάστηση: Πυκνό δάσος ,Καστανιάς-Πεύκου –Έλατου

Σήμανση : οχι

Βαθμός Δυσκολίας: Α

Περιγραφή

Ξεκινώντας από την πλατεία ακολουθούμε το μονοπάτι, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, με δεξιά κατεύθυνση .Σε όλα τα περάσματα ακολουθούμε μια ασυνήθιστα καταπράσινη διαδρομή , ανάμεσα από ρυάκια και συντροφιά τις ακτίνες του ήλιου να φωτίζουν την καρδιά του δάσους .Με θέα τον Θερμαϊκό ,σε περίπου 50 λεπτά φτάνουμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που στρίβοντας και πάλι δεξιά καταλήγουμε στο Π. Παντελεήμονα .Το μέρος έγινε ευρύτερα γνωστό μαζί με τους παραδοσιακούς οικισμούς του Π. Παντελεήμονα και της Π. Σκοτίνας από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Μεγαλέξανδρος»

Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα.

Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω. Φαγητό ,καφέ στη Παραδοσιακή Ταβέρνα η "Πλατεία" !!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια η Πλατεία στους Παλιούς Πόρους (Πίσω από την εκκλησία ), Ώρα 08:40. Επιστροφή το απόγευμα!

Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης

Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι Παρασκευή 20 Μαι 2016 !

Τηλ: 6977587345

email: olympusmountainactivities@gmail.com &

email: ttekiridis@gmail.com ή στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ανοιξιάτικος, Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-Αδιάβροχο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια), προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφική μηχανή.

Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!