Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης ( Λ.Ε.Κ ) το τετραήμερο από 27 μέχρι 30 Μαΐου 2016 πραγματοποίησε ψυχαγωγική εκδρομή των μελών και των φίλων του στην Πελοπόννησο.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την πόλη του Ναυπλίου όπου για ένα δίωρο περίπου περιδιαβήκαμε και θαυμάσαμε τα πολλά αξιοθέατα κλασσικού τύπου, δημόσια και ιδιωτικά, κτίρια της άλλοτε πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους, στη συνέχεια αναχωρήσαμε με προορισμό την πόλη της Σπάρτης όπου και διανυκτερεύσαμε.

Τη δεύτερη ημέρα περιδιαβήκαμε και γνωρίσαμε την πόλη της Σπάρτης. Επισκεφθήκαμε την άλλοτε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μυστρά, την ομώνυμη πέτρινη πολιτεία όπου ξεναγηθήκαμε από ντόπιους ξεναγούς. Ακολούθως αναχωρήσαμε για τη Μονεμβασιά όπου αφού πρώτα περιηγηθήκαμε στον οικισμό, το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου και το πολυτραγουδισμένο κάστρο της Μονεμβασιάς, διανυκτερεύσαμε.

Την Τρίτη ημέρα μέσω Γυθείου επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Δυρού και την πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Την τέταρτη και τελευταία μέρα γνωρίσαμε από κοντά την παλιά και τη νέα πόλη της Καλαμάτας καταλήγοντας στο νεοκλασικό ιδιόκτητο κτίριο όπου στεγάζεται το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας όπου μας επεφύλαξε θερμή υποδοχή η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ενώ παρατέθηκε πλούσιος μπουφές με εκλεκτά τοπικά εδέσματα. Ακολούθως αυθημερόν επιστρέψαμε στην Κατερίνη, αφού πρώτα σταθμεύσαμε στον ισθμό της Κορίνθου για ξεκούραση και φαγητό.