Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης κ.Δημήτριο Συριανίδη


Επίσκεψη των μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-6-2016 στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτ. Εκπαίδευσης Πιερίας. Τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης συναντήθηκαν και είχαν ευρεία συζήτηση με τον Δ/ντή της ΔΙΠΕ Πιερίας κ Συριανίδη Δημήτριο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών του νομού μας.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στις επικείμενες μεταθέσεις που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15 του τρέχοντος μήνα.


Συζητήθηκε το θέμα των υπεραριθμιών που θα δημιουργηθούν απόρροια της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την λειτουργία των ολοημέρων. Τα μέλη της κίνησης μετέφεραν την έντονη ανησυχία όλων των εκπαιδευτικών για τις οργανικές θέσεις που θα χαθούν και την πρότασή τους για σταθερό δάσκαλο στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων. Ο κ. Δ/ντής ανέφερε ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, ώστε να περιοριστούν οι πιθανές υπεραριθμίες.

Εκτενής συζήτηση ακολούθησε αναφορικά με την λειτουργία των νηπιαγωγείων και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, συνέπεια της Υ.Α. και των εγκυκλίων που αφορούν τις παραπάνω σχολικές μονάδες. Τα μέλη της Α.Κ.Ε. εξέφρασαν τον άποψη τους, για διατήρηση του ελάχιστου αριθμού 7 νηπίων ανά τμήμα. Ο κ. Δ/ντής δεν έκρυψε την ανησυχία του, αλλά ανέφερε ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε καμιά/κανένας συνάδερφος νηπιαγωγείου να μην κινδυνέψει από τις υπεραριθμίες που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα πρόσληψης των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει (περιοριστεί) ο θεσμός των αναπληρωτών και να εκπληρωθεί η απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς.

Σχετικά με την λειτουργία των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων ο κ. Δ/ντής ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν ως έχει (πλην μιας αναγκαστικής εξαίρεσης) και δεν προτείνεται κάποια καινούρια συγχώνευση ή κατάργηση.

Τα μέλη της Α.Κ.Ε. μετέφεραν πρόταση εκπαιδευτικών για να καταγραφούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν τα εποπτικά υλικά των σχολικών μονάδων που έχουν κλείσει, στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία.

Τον ενημέρωσαν επίσης για την πρόταση που θα καταθέσουν τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης σε περίπτωση επανεκλογής τους στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας και αφορά την καταγραφή των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου κατά την περίοδο λήξης των μαθημάτων (15-21 Ιουνίου) κάθε σχολικού έτους και στην αρχή (1-10 Σεπτεμβρίου) κάθε σχ. έτους και την πιθανότητα συμμετοχής της Δ/νσης στις παραπάνω επικείμενες δράσεις. Διαπιστώθηκε θετική αποδοχή του θέματος και πρόθεση για επιπλέον συζήτηση μετά τις εκλογές στο Σ.Ε.Π.Ε. Πιερίας.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών ευχαρίστησαν τον κ Δ/ντή για την ενημέρωση που τους παρείχε. Διαπίστωσαν μια θετική αλλαγή νοοτροπίας που αφορά την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών από την πλευρά του νυν Δ/ντή σε σχέση με το παρελθόν και ευχήθηκαν να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια, ώστε να διατηρηθεί το καλό κλίμα που άρχισε να επικρατεί στο νομό μας και συμβάλλει στην απρόσκοπτη και αρμονική λειτουργία των σχολικών μονάδων.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΚΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ