Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης (1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά συναυλία ευρωπαϊκής μουσικής από καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Συνθέτες: Χ. Βερνάρδος, Χ. Γκρούτα, Γ. Καζαντζής, Ε. Κυριαζίδου, Γ. Κωνσταντινίδης, Ά. Μπαλτά, Δ. Τασούδης, E. de Falla, G. Gershwin, M. Gordon/H. Warren, A. Hamilton, W. Mertens, D. Parton, D. Scarlatti, N. Uematsu

Εκτελεστές: Δέσποινα Αρβανιτίδου, Χρήστος Βερνάρδος, Εύη Κυριαζίδου, Δημήτρης Μανδρίνος, Σάββας Παυλίδης, Φιλιώ Σέρβου, Γεράσιμος Σκληρός, Δημήτρης Τασούδης, Έλενα Χαλάτση

Είσοδος ελεύθερη






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ:


1)Άλκης Μπαλτάς, Κυπριακή Σουίτα (1969):

I. Adagiotranquillo
II.Allegro moderato
III.Andante dolente
IV.Vivo
V.Andantinoespressivo
VI.Funebre
VII.Finale. Allegro molto con fuoco

ΈλεναΧαλάτσηπιάνο


2)ΓιώργοςΚαζαντζήςRomanza  Spring Waltz
Χρήστος Βερνάρδος, AegeanWaves

Δέσποινα Αρβανιτίδου, κιθάρα
Χρήστος Βερνάρδος, κιθάρα


3)Domenico Scarlatti, SonataK.1
Manuel de Falla, La Vida BreveχορόςΝο.1, Danse du Meunier (Miller's Dance)

Σάββας Παυλίδης, πιάνο


4) Γιάννης Κωνσταντινίδης, Δωδεκανησιακή Σουίτα (για βιολί και πιάνο)

Δημήτρης Μανδρίνος, βιολί
Εύη Κυριαζίδου, πιάνο


5) Jean-Baptiste Arban, Fantaisie and Variations on The Carnival of Venice

Γεράσιμος Σκληρός, τρομπέτα
Σάββας Παυλίδης, πιάνο


6)WimMertens, Mains

ΈλεναΧαλάτση, πιάνο
Εύη Κυριαζίδου, πιάνο

7) Χρήστος Γκρούτας, Φαντασία, op.1
Nobuo Uematsu, Blue fields,
Find your way,
The place I'll return to someday,
Tifa'stheme

Σάββας Παυλίδης, πιάνο


8) Σουίτα βασισμένη στα Παιδικά Κομμάτια του Γιάννη Κωνσταντινίδη
(διασκευή Εύης Κυριαζίδου& Δημήτρη Τασούδη)
ΔημήτρηςΤασούδηςΙn light let me bloom,
'Inertia', γιατον Keith Jarrett,
'Liquid', για τον BillEvans και τα θύματα του μαραθωνίου της Βοστώνης
Εύη Κυριαζίδου, Ausencia

Εύη Κυριαζίδου, πιάνο
ΔημήτρηςΤασούδηςκρουστά


9) George Gershwin, Summertime
Arthur Hamilton, Cry Me a River
Mack Gordon &Harry Warren, At last 
Dolly Parton, I Will Always Love You

Φιλιώ Σέρβου, φωνή
Σάββας Παυλίδης, πιάνο
Γεράσιμος Σκληρός, τρομπέτα
Δημήτρης Τασούδης


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Δημήτρης Τασούδης



Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, σπούδασε πιάνο με τη Σοφία Ζουμή και τύμπανα με τον αδερφό του, Θάνο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γιορκ της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών). Επίσης κατέχει δίπλωμα κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. ΄Εκανε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Γράφει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο (ενδεικτικά, Βραβείο Μουσικής στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας για το ‘Ταξίδι με Παράξενους Φίλους’ σε σκηνοθεσία Κ. Στάθη και ‘Το Αγόρι Με Τη Βαλίτσα’ του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Μ. Σιώνα, αντίστοιχα). Είναι μέλος των 'MagnanimusTrio' μεταξύ άλλων συνόλων. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: ‘η μετωνυμία και η μεταφορά στη μουσική για τον κινηματογράφο’, με επιβλέποντα τον Πέτρο Βούβαρη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλη της τριμελούς την Αγγελική Αθανασιάδου και τον Κώστα Τσούγκρα. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.



Ο Δημήτριος Μανδρίνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε ηλικία 6 ετών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης . Τον Ιούνιο του 1998 αποφοίτησε από την τάξη του Καθηγητή Στέργιου Γαργάλα με Δίπλωμα και βαθμό ‘‘Άριστα Παμψηφεί’’. Στη συνέχεια σπούδασε στην Μουσική Ακαδημία RobertSchumannHochschule- Düsseldorf υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας IdaBieler και κατόπιν του Καθηγητή RudolfKoelman από την τάξη του οποίου και αποφοίτησε με Δίπλωμα τον Ιούλιο του 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους βιολονίστες όπως: Λεωνίδας Καβάκος, Γεώργιος Δεμερτζής, ValeryKlimov, GrigoriZhislin. Το 1996 εκπροσώπησε το Κρατικό Ωδείο σε συνάντηση Ωδείων της Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και την ίδια χρονιά συμμετείχε στην Ορχήστρα νέων της Μεσογείου. Επίσης έχει τιμήθεί με το Β΄ βραβείο του διαγωνισμού του συλλόγου αποφοίτων ωδείων Βορ. Ελλάδος κα μετά από σχετικό διαγωνισμό του απενεμήθη η ‘Υποτροφία Άλ. Τριάντη’ του συλλόγου ‘Οι φίλοι της μουσικής’. ¨Συνεργάστηκε με την ορχήστρα νέων Καλαμαριάς και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έίναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.



Η Κομοτηναία πιανίστα Εύη Κυριαζίδου ξεκίνησε μουσική με τον πατέρα της στην ηλικία των 10 ετών. Μετά τα πτυχία πιάνου και θεωρητικών, συνέχισε τις σπουδές της στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας από τα οποία και αποφοίτησε με τις υψηλότερες διακρίσεις. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο MozarteumUniversitySalzburg κα στην ακαδημία του Αννοβέρου με τους διακεκριμένους πιανίστες RolfPlagge και MattiRaekallio. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και του Μουσικού Σωματείου ‘Τζίνα Μπαχάουερ’. Η συναυλιακή της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο) και με σημαντικές ορχήστρες όπως την KammerorchesterBratislava, τη Συμφωνική της Βράτσα καθώς και την ορχήστρα Νέων «Δημήτρης Μητρόπουλος» .Σαν πιανίστα-συνοδός , έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με την όπερα Landestheater του Σάλτσμπουργκ, με χορωδιακά σύνολα και λυρικούς τραγουδιστές σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα έργα για πιάνο και εκτείνεται από τον Bach έως τον Prokofiev, τους αμερικανούς και έλληνες συνθέτες του 20ου και 21ουαιώνα.



Φιλιώ Σέρβου



Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας. Απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κάτοχος του πτυχίου Αρμονίας. Από το 2002 συνεργάζεται ως τραγουδίστρια με ποικίλα καλλιτεχνικά σχήματα, ορχήστρες και συνθέτες όπως: Μ.Πλέσσας, Γ.Χατζηνάσιος κ.α. με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2014 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Από το 2006 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός μουσικής την δημόσια εκπαίδευση.



Γεράσιμος Σκληρός



Γεννήθηκε στη Λευκάδα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη “Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας” και είναι ιδρυτικό μέλος του “Μουσικού Συνόλου Λευκάδας” με το οποίο έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα στην Αθήνα στο “Απολλώνιο Ωδείο” και στη συνέχεια στο Guildhall School of Music and Drama και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια τρομπέτας με τους BoNilson, John Marcellus, Scot Hartman, Vince DiMartino, Arturo Sandoval, Rex Richardson Frits Damrow, Canadian Brass. Από το 1996 ήταν 1 η τρομπέτα στην “Αθηναϊκή Φιλαρμονία” θέση που κατείχε μέχρι το 2010. Υπήρξε Lead τρομπέτα της “Big Band” του Δήμου Αθηναίων και μέλος του “Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής του Δήμου Αθηναίων” από το 2002 μέχρι το 2005. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με σχεδόν όλες τις Ελληνικές ορχήστρες συμπεριλαμβανόμενων της “Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών”, της “Συμφωνικής Oορχήστρας της ΕΡΤ”, την “Εθνική Λυρική Σκηνή”, τους “Σολίστες της Πάτρας” την “Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων” και έχει εμφανιστεί σαν σολίστ με την “Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρών” το “Σύνολο Σύγχρονης και Computer Μουσικής του Δήμου Αθηναίων”, το “Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής Αθήνας” την “Big Band του Δήμου Αθηναίων”, την “Αθηναϊκή Φιλαρμονία” καθώς και με διάφορα ελληνικά και ξένα σύνολα Jazz μουσικής. Χρησιμοποιεί όλη την γκάμα των οργάνων της οικογένειας της τρομπέτας καθώς και όργανα εποχής. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες με σύνολα κλασικής και μοντέρνας μουσικής, την μουσική της ταινίας «Αιώνιος Φοιτητής» και διαφημίσεις για την τηλεόραση. Υπήρξε μέλλος των Palenque All Stars, με τους οποίους έχει συνοδεύσει καλλιτέχνες της Latin σκηνής όπως οι CAMILO AZUQUITA, HERMAN OLIVERA, ROBERTO PLA, SUZANA BACA, MERCADONEGRO, FRANKIE MORALES, FRANKIE VASQUEZ, ORLANDO WATUSSI, RAY BAYONA, ALFREDO DE LA FE, JIMMY BOSCH, RAY DE LA PAZ, LARRY HARLOW, LUISITO ROSARIO, MIGUEL ENRIQUEZ κ.α. Διετέλεσε καθηγητής τρομπέτας στο Saint Catherine’s British Embassy School και από το 2010 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.



Ο Σάββας Παυλίδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη τάξη της Ελένης Μαυροδή. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη τάξη του ΟύβεΜάτσκε, από όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στο πιάνο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην οργανική εκτέλεση πιάνου στο RoyalWelshCollegeofMusicandDrama με τον MichaelYoung. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με πιανίστες όπως οι LouisLortie, StevenOsborne, FreddyKempf, RogerOwens, GrahamCaskie, MeiYiFoo, Δημήτρη Τουφεξή και Λάμπη Βασιλειάδη. Ήταν επίσης φιναλίστ στο διαγωνισμό πιάνου EPTA UK 2013. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ουαλία, την Αγγλία και την Ελλάδα και συμπράττει συχνά μουσικά με την τσελίστα Αθηνά Αμπατζίδου. Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.



Η Έλενα Χαλάτση αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου (καθηγ. Β. Τσόπελα) με «Άριστα» και έλαβε υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Είναι απόφοιτη Μουσικού Σχολείου, κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος πιάνου με «Άριστα» (καθηγ. Ν. Τασόπουλος, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης). Έχει λάβει τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και μουσικοπαιδαγωγικών και έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου. Από το 2010 είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός πιάνου σε Μουσικά Σχολεία. Επίσης, το Φεβρουάριο του 2016 ολοκλήρωσε με «Άριστα» τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρόγραμμα ''Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην Πρώτη Παιδική Ηλικία''). Το θέμα της διπλωματικής της ερευνητικής εργασίας (επιβλέπων καθηγητής, Π. Κανελλόπουλος) είναι «Αυτοσχεδιασμός και Δημιουργικότητα στα πλαίσια του ατομικού μαθήματος πιάνου στο Μουσικό Γυμνάσιο: μια μελέτη περίπτωσης».



Δέσποινα Αρβανιτίδου

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης με τον Ανέστη Χατζόπουλο. Συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου(πτυχίο κιθάρας) και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη (δίπλωμα κιθάρας). Αποφοίτησε με τον τίτλο Bachelor και MasterofFineArts από το MalardalenUniversity (Σουηδία) με καθηγητή τον RolfLeFleur. Επίσης σπούδασε για ένα ακαδημαїκό έτος (πρόγραμμα ERASMUS) στην τάξη του καθηγητή Κώστα Κοτσιώλη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε σεμινάρια στα πλαίσια του Διέθνους Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και του ArtGuitarFestival του Βελιγραδίου. Έχει δώσει ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία της Β. Ελλάδας. Σήμερα διδάσκει κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσικό σχολείο Κατερίνης.



Χρήστος Βερνάρδος 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τους Αθανάσιο Λεονταρίδη και Φώτη Μπαξέ απ΄ όπου αποφοίτησε με το πτυχίο και το δίπλωμα κιθάρας. Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά στην τάξη της Βασιλικής Τσεκουροπούλου στο Δ.Ω.Καλαμαριάς. Αποφοίτησε από το τμήμα σύνθεσης του Ωδείο Φίλιππος Βέροιας με καθηγητή τον Κώστα Μπραβάκη καθώς και από το UniversityofIndianapolis - AthensCampus (BachelorofFineArts) με καθηγητή στην τάξη κιθάρας, το διεθνούς φήμης σολίστ Κώστα Κοτσιώλη. Παρακολούθησε σεμινάρια με διάσημους συνθέτες και κιθαριστές . Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1994 έχει συνεχή διδασκαλία σε ωδεία και μουσικά σχολεία στη Β. Ελλάδα. Από το 1999 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.



Χρήστος Γκρούτας

Γεννήθηκε στη Κατερίνη και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στο οποίο φοιτά με υποτροφία και καθηγητή στην τρομπέτα τον Γεράσιμο Σκληρό. Ήταν μαθητής του “Μουσικού Σχολείου Κατερίνης” και εκτός από την τρομπέτα παίζει βιολοντσέλο πιάνο και κρουστά. Επίσης συμμετέχει στην Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης με την οποία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και διάφορα φεστιβάλ. Το 2014 συμμετείχε μετά από ακρόαση στις εκπαιδευτικές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και από τον Απρίλιο του 2016 επίσης μετά τις ακροάσεις που διεξήχθησαν είναι μέλος της Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA)