Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Δελτίο τύπου του Ξενοδοχειακού Ομίλου Mediterranean


Στον ιστό η Γαλάζια Σημαία στην Ακτή Καλλιθέα του Mediterranean Village Hotel & Spa. Για ακόμη μία χρονιά η Ακτή Καλλιθέα / Mediterranean Village στις βραβευμένες, με Γαλάζια Σημαία, ακτές.
Μετά από την ανακοίνωση των γαλάζιων σημαιών για το 2016 η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, η οποία βραβεύθηκε φέτος με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.

Οι ακτές της Πιερίας – Olympus Riviera – βραβεύθηκαν με 10 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ (BLUE FLAG), μία εκ των οποίων βρίσκεται στην Ακτή Καλλιθέα / Mediterranean Village.

Στην Πιερία υπάρχουν για το 2016, στο σύνολο 10 βραβευμένες παραλίες σε μικρή απόσταση – και εύκολα προσβάσιμες – από τα ξενοδοχεία μας.

Ο Όμιλος των ξενοδοχείων Mediterranean συνεχίζει, μέσω συντονισμένων προσπαθειών, να επενδύει στην περιοχή - που παγκοσμίως γίνεται γνωστή κάτω από το όνομα Olympus Riviera – και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό μας προϊόν.

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, το πιο γνωστό παγκοσμίως σύμβολο ποιότητας, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδοχεία και άλλοι φορείς. Τα αυστηρά κριτήρια που θα πρέπ ει μια ακτή να πληροί για να βραβευθεί, σχετίζονται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, την Ποιότητα νερών κολύμβησης, την Περιβαλλοντική Διαχείριση, την Ασφάλεια των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων (ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες) και τις εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ξεκίνησε στην Ευρώπη τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, και αυξάνονται συνεχώς. Ο Διεθνής Χειριστής του Προγράμματος, το FEE (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας τα συνεχώς αυστηρότερα, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται