Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Το διήμερο 10-11 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Κίεβο.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον κεντρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Λαύρα του Κιέβου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κιέβου κ. Ονουφρίου, Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Μετά τη θ. λειτουργία, οι δύο Αρχιερείς συζήτησαν θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα, καθώς επίσης και την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Πιερία.


Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μπορίσπολ και Μπροβαρή κ. Αντώνιο, Πρύτανη της Θεόλογικης Ακαδημίας του Κίεβου.Οι δύο αρχιερείς αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε ακαδημαϊκα θέματα. Μεταξύ αυτών, η συνέχιση συνεργασίας μεταξύ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ.) και της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου στα πλαίσια του ΕυρωπαΪκού Προγράμματος ErasmusPlus.


Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, φοίτησε στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου, ο Μιλτιάδης Ίτσιος, φοιτητής της Α.Ε.Α.Θ. από τον Λόφο Πιερίας.