Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Προοπτικές και δυναμική της καλλιέργειας κρόκων Κοζάνης Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με το Προεδρείο Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, είχαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η Διευθύντρια του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, κ.κ. Νίκος Πατσιούρας, Μανώλας Ιωάννης και Ελένη Καλύβα, αντίστοιχα.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που τίθενται μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για τους Συνεταιρισμούς, στις προοπτικές και την δυναμική της καλλιέργειας του κρόκου, τα θέματα του διεθνούς ανταγωνισμού, την πρόκληση συνεργειών του Συνεταιρισμού στη μεταποίηση και τις εξαγωγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόκληση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του νέου Π.Α.Α. για τις Ομάδες Παραγωγών, την καθετοποίηση της παραγωγής, την τυποποίηση και μεταποίηση και τις προωθητικές ενέργειες για εξαγωγές.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ανέλυσε την πολιτική εξαγωγών και τη διεύρυνση του εξαγωγικού του εμπορίου ιδιαίτερα σε χώρες του αραβικού κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού έγιναν συναντήσεις του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης α) με το Γενικό Γραμματέα του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου, κ. Rashad Mabger, και β) με τον Πρέσβυ της Σαουδικής Αραβίας, κ. Essam Ibrahim Hassan Baitalmal, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγικές προσπάθειες του Κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες.