Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ του Κελίδη Χαράλαμπου

 ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ του Κελίδη Χαράλαμπου
Η μετανάστευση των Ελλήνων ξεκίνησε δειλά δειλά και ανεπίσημα στην δεκαετία του 1950 πρώτα στις υπερπόντιες χώρες, Αμερική- Αυστραλία – Καναδά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη διακριτική συμφωνία και στη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε στην Ευρώπη με επίκεντρο την Γερμανία με διακρατικές συμφωνίες, ποια ήταν η αφορμή.

Στις 9 Μαΐου 1945 έχουμε τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ένας πόλεμος που ξεκίνησε η Γερμανία η οποία βέβαια είχε και μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό της, ο πόλεμος αυτός είχε και ολικές καταστροφές και σε χώρες της Ευρώπης .Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις καταστροφές άφησε όμως 55 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες νεκρούς.

Από το 1945 έως το 1960 αναδιοργανώνεται ανασυγκροτεί τη Βιομηχανία, αναγκάζεται σπεύδει το 1960 να ζητήσει από την Ευρώπη 5 εκατομμύρια εργατικά χέρια έτσι ξεκίνησαν οι διμερείς συμβάσεις με χώρες της Ευρώπης το Μάρτιο του 1960 η τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή υπογράφει την διμερή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, έτσι οι Έλληνες παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης στη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια τη λήξη του εμφύλιου πολέμου στη δεκαετία του 1950 μπαίνουμε σε μετεμφυλιακή περίοδο όπου η φτώχια και η μιζέρια του πληθυσμού της χώρας είχε φθάσει σε επικίνδυνη κατάσταση με κίνδυνο να έχουμε κοινωνικές εκρήξεις.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΦΕΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ναι ωφέλησε τους Έλληνες γιατί δημιουργήθηκαν κάνοντας κάποιες περιουσίες σπουδάζοντας τα παιδιά τους , στηρίζοντας τις οικογένειες που άφησαν πίσω όπως π.χ. υπερήλικους γονείς.

Η μετανάστευση βοήθησε την Ελλάδα ΝΑΙ μειώθηκε η καταστροφική συνέπεια της ανεργίας βοήθησε για πέντε δεκαετίες στέλνονται δισεκατομμύρια συνάλλαγμα όπου συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χώρας στην αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει στα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η Ελλάδα μετά το 1800 πτώχευσε τέσσερις φορές 1827-1943 1893-1932

Επειδή ακούγονται κάποιες τυχοδιωκτικές φωνές ότι οι Ελλάδα και οι Έλληνες πουλήθηκαν στους Γερμανούς, οφείλουμε να δώσουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών κάθε χώρας στη Γερμανία.

Τουρκία 900 χιλιάδες, Γιουγκοσλαβία 600 χιλιάδες, Ιταλία 500 χιλιάδες, Ισπανία 400 χιλιάδες, Πορτογαλία 250 χιλιάδες, Ελλάδα 350 χιλιάδες και κάποιες άλλες εθνικότητες με μικρότερο αριθμό.

Στη δεκαετία 1960-1980 πέρασαν από τη Γερμανία 2 εκατομμύρια Έλληνες όχι για τουρισμό αλλά για τις φάμπρικες, ένα εύλογο ερώτημα όλες οι παραπάνω χώρες που αναγκάστηκαν όπως και οι Έλληνες πουλήθηκαν στους Γερμανούς;

Ένας κορυφαίος Έλληνες που ήταν εκπρόσωπος της μεγαλοαστικής τάξης ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ ήταν ριζικά αντίθετος με τη μετανάστευση την χαρακτήριζε μάλιστα έγκλημα για ένα λαό. Οι συνθήκες ήταν όμως τέτοιες που ήταν αναγκαίο κακό. Στην αντίθετη περίπτωση αν δεν είχαμε τη μετανάστευση στη συγκεκριμένη περίοδο τα αποτελέσματα θα ήταν οδυνηρά για τον λαό και την κοινωνία.

Κελίδης Χαράλαμπος