Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) του Δήμου Κατερίνης είναι αυτή, που εισηγείται την κατανομή των κονδυλίων, που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, που υπάγονται στο Δήμο Κατερίνης.

Επανειλημμένα η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας έχει ζητήσει να συνταχθεί μελέτη, με βάση την οποία να καθοριστούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε η κατανομή των ούτως ή άλλως μειωμένων κονδυλίων να γίνεται με δίκαιο τρόπο.

Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον υπάρχει αντίστοιχη δέσμευση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Π., ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αφού από την πλευρά του Δήμου υπάρχει χαρακτηριστική αδιαφορία.

Έτσι κάθε φορά, που συνεδριάζει η Δ.Ε.Π. για την κατανομή των κονδυλίων, αντί να διεκδικεί από την πολιτεία μεγαλύτερη χρηματοδότηση, αποφασίζει κατά πλειοψηφία και κατανέμει τα κονδύλια με ποσοστό 51%-49% ή 52%-48% υπέρ της Πρωτοβάθμιας.

Εμείς ως Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας:

• Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον πρωτοφανή εμπαιγμό.

• Αντιπαρερχόμαστε τις συντεχνιακές λογικές των μελών τις Δ.Ε.Π. και ζητούμε το αυτονόητο. Να εκπονηθεί μελέτη, που να προσδιορίζει τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

• Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε.Π. και ειδικά την Ένωση Γονέων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τοποθετηθούν τεκμηριωμένα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Βαρδακώστας Γεώργιος            Αντωνίου Χρήστος