Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Συναυλία τής Ένωσης Διαβητικών στο Λιτόχωρο με παραδοσιακά τραγούδια


ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
* ΕΓΙΝΑΝ 130 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΑΝΙΚΙΔΗ
* ΤΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Εκδήλωση με ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα οργάνωσε η Ένωση Διαβητικών Πιερίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της τελευταίας ημέρας τού καλοκαιριού στο θεατράκι τού Πάρκου Λιτοχώρου, περιλάμβανε συναυλία των «Μελωδών τής Παράδοσης» με τραγούδια από την Κρήτη, μετρήσεις σακχάρου καθώς και σύντομες ενημερωτικές ομιλίες.

Παραβρέθηκαν στελέχη τής Διοίκησης της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας με επικεφαλής την Πρόεδρο Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Δίου-Ολύμπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας, ιατροί και νοσηλευτές, χορηγοί τής εκδήλωσης καθώς και πλήθος κόσμου.


Οι μετρήσεις Σακχάρου προλαμβάνουν προβλήματα
Πραγματοποιήθηκαν 130 μετρήσεις σακχάρου και εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις όπου κατά τις μετρήσεις βρέθηκαν υψηλές τιμές στα επίπεδα σακχάρου. Οι διοργανωτές συνέστησαν στα δύο αυτά άτομα να επισκεφθούν άμεσα τον Διαβητολόγο Ιατρό που τους παρακολουθεί προκειμένου να εξασφαλίσουν παραπεμπτικά για εξέταση αίματος αλλά και να λάβουν οδηγίες (διατροφή, άσκηση κλπ), για ρύθμιση του σακχάρου. Διότι, όπως είναι γνωστό, οι υψηλές τιμές τού σακχάρου μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία ενώ η έγκαιρη αντιμετώπιση - ρύθμιση σώζει ζωές.

Ενημέρωση - Χαιρετισμοί - Ευχαριστίες


Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο κ. Δημόπουλο αλλά και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Νίκο Λάππα που βοήθησαν στην όλη οργάνωση.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια Πιερίας για τη βοήθεια που με τον δικό της τρόπο παρείχε, τους χορηγούς επικοινωνίας, αλλά και τους χορηγούς τής εκδήλωσης και συγκεκριμένα την κ. Ευαγγελία Φούντου (Καφέ στο Λιτόχωρο), την Ποδολόγο κ. Ευαγγελία Δεδόγλου καθώς και την κ. Ματίνα Δάτσιου (ταβέρνα στο 2ο χλμ Πλάκας Λιτοχώρου).


Ακόμη, ευχαρίστησε την κ. Νίκη Γιάνναρου η οποία συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και την εταιρία Control Bios η οποία πραγματοποίησε τις μετρήσεις σακχάρου και κάλυψε τα έξοδα ήχου (Σύστημα Ήχου Μιχάλης Καμανατζής). Επίσης ευχαρίστησε τον σύλλογο Α.Π.Σ ΤΡΙΑΣ για την παρουσία του στην εκδήλωση και την υποστήριξη του προς την Ένωση Διαβητικών Ν.Πιερίας.(κο Παπαδόπουλο Ιορδάνη και κα Γιαννακοπούλου Ελένη).

Ακολούθως, η Πρόεδρος κάλεσε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλή Τσανικίδη, για να κάνει μια σύντομη ενημέρωση, αλλά και τον ευχαρίστησε επειδή πάντοτε βρίσκεται δίπλα στην Ένωση Διαβητικών Πιερίας.

Οι «Μελωδοί τής Παράδοσης»
Τέλος, ευχαρίστησε τους «Μελωδούς τής Παράδοσης» που αφιλοκερδώς αφιέρωσαν το τελευταίο αυγουστιάτικο βράδυ στην Ένωση Διαβητικών πραγματοποιώντας συναυλία στο όμορφο θεατράκι του Πάρκου Λιτοχώρου και κάνοντας ένα «Μουσικό Σεργιάνι με Τραγούδια από το Αιγαίο και την Κρήτη». https://www.facebook.com/oustampasot


Στο πέρας αυτής τής υπέροχης συναυλίας ο Δημήτρης Καραμούζας, δάσκαλος και υπεύθυνος του μουσικού σχήματος, ευχαρίστησε έναν - έναν τους καλλιτέχνες ενώ η Πρόεδρος της Ένωσης, για να τους ευχαριστήσει, τους κάλεσε σε γεύμα στο «Στέκι τής Ματίνας» όπου εκεί συνέχισαν αλλά και έκλεισαν εκείνο το υπέροχο βράδυ .

Έρχονται κι άλλες συναυλίες - ενημερωτικές εκδηλώσεις
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ουσταμπασίδου, «από το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε στο πλαίσιο ενημέρωσης που θα αφορά στον Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά παράλληλα θα περνάμε και όμορφα.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες δεδομένου ότι έχουμε ξεκινήσει εκστρατείες ενημέρωσης στην περιφέρεια. Σκοπός μας είναι να νιώσει ο κόσμος ότι η Ένωση Διαβητικών συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε όποιον τη χρειάζεται».