Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, στο πλαίσιο των δράσεων ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει προς τις λαϊκές οικογένειες, πληροφορεί όσες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους στο αγώνα που δίνουν για τη μόρφωσή τους ότι άρχισαν οι εγγραφές στο Λαϊκό Φροντιστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε και εκπαιδευτικούς δημοτικού γυμνασίου και λυκείου που θέλουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια να δηλώσουν συμμετοχή. 
 
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Γνωρίζουμε καλά οτι στο σημερινό ζοφερό οικονομικά περιβάλλον και με μια εκπαιδευτική πολιτική που καθημερινά βάζει νέα ταξικά εμπόδια στη πρόσβαση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά μια δύσκολη μάχη για τη μόρφωση, γι’ αυτό και θα είμαστε δίπλα τους!

Ως Λ.Ε.Κ θεωρούμε πως μόνο το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας, σε ένα σύστημα δημόσιας, δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης που θα προωθεί τη συλλογικότητα, με εργαζόμενους, ανάμεσα τους και οι εκπαιδευτικοί, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού.

Γι’ αυτόν το σκοπό η Λ.Ε.Κ. θα πάρει πρωτοβουλίες, θα οργανώσει την πάλη της λαϊκής οικογένειας και θα είναι συνοδοιπόρος στους αγώνες όλων των εργαζομένων για μια σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν και εκπαιδευτικοί να προσφέρουν τις γνώσεις τους στο Λαϊκό Φροντιστήριο μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6986647165 και 6949901504


Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Επιτροπής