Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 01 και 02-09-2016 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Μία αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Ικανοποιήθηκε ομόφωνα.

Θέμα 2ο: Εξέταση νέων λειτουργικών κενών, που προέκυψαν από αλλαγές στον αριθμό των τμημάτων, από αποσπάσεις στο εξωτερικό και άδειες:

1ο Γυμνάσιο ΠΕ03 1 κενό λόγω άδειας

Μουσικό Γυμνάσιο ΠΕ02 1 κενό λόγω απόσπασης

Εσπερινό ΓΕΛ ΠΕ03 1 κενό για εξαιρετικούς λόγους

2ο ΓΕΛ ΠΕ04.02 1 κενό λόγω αύξησης του αριθμού των τμημάτων

1ο ΓΕΛ ΠΕ06 1 κενό λόγω απόσπασης

Θέμα 3ο: Εξέταση ειδικών - εξαιρετικών αιτημάτων εκπαιδευτικών.

Θέμα 4ο: Προσωρινές τοποθετήσεις σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 5ο: Προσωρινές τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 6ο: Προσωρινές τοποθετήσεις στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών και τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 7Ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 8Ο: Για την Παρασκευή 02-09-2016 και ώρα 14:00μμ. είχε προγραμματιστεί η κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις κοινές ειδικότητες Α/θμιας και β/θμιας Εκπ/σης. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν επίσης μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ, στην οποία υπήρχε σχεδόν απόλυτη σύγκλιση απόψεων ως προς το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, σχετικά με τις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Στο θέμα όμως που αφορά τον τρόπο των τοποθετήσεων των εκπ/κων των κοινών ειδικοτήτων, που διαθέτει η Β/θμια στην Α/θμια υπήρξε διαφωνία μεταξύ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, πρέπει κεντρικά να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Τέλος αποχώρησαν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ από την κοινή συνεδρίαση, με σκοπό να μην τη νομιμοποιήσουν και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στη συγκεκριμένη εγκύκλιο – χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, που έχει ως στόχο τη δημιουργία καλών εντυπώσεων, αγνοώντας τις παρενέργειες και αδικίες που μπορεί να προκύψουν από την επίσπευση όλων αυτών των διαδικασιών.

Παρατηρήσεις:

Τη Δευτέρα 05-09-2016 πρέπει να δηλώσουν οι εκπ/κοι ειδικότητας ΠΕ07 και ΠΕ19-20 αν επιθυμούν να διατεθούν στην Α/θμια Εκπ/ση.

Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 05-09-2016 και ώρα 09:00πμ. προκειμένου να υπολογιστούν και να σταλούν στην Περιφέρεια τα επικαιροποιημένα κενά- πλεονάσματα.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος


του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ


τηλ. 6940044993

τηλ. 6930478469