Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά στην ομώνυμη Ενορία της Ράχη Πιερίας.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ι. εικόνας Κοιμήσεως Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης. 

Ακολούθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Λουκά συμμετείχε, γι’ ακόμη μία χρονιά, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, ο οποίος για 29η χρονιά, συγκεκριμένα από 14-18 Οκτωβρίου διοργάνωσε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Πάτρια».

Τα 29α Πάτρια είχαν ως γενικό θέμα «Η μουσική των Ελλήνων» και περιλάμβαναν συναυλία, χορευτικά-λαογραφικά δρώμενα και συνέδριο.

Ειδικά την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου, δόθηκε διάλεξη από τον συγγραφέα-φιλόλογο Κων/νο Γανωτή.