Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ - Κατερίνη, 20 Νοεμβρίου 2016. (BINTEO)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ - Κατερίνη, 20 Νοεμβρίου 2016. (BINTEO)
Πάνω από εκατό παιδιά επισκέφθηκαν με τους γονείς τους τη δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώθηκε από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας στην Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης, την Κυριακή 20 Νοέμβρη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Στη δράση συμμετείχαν η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, δείχνοντας Πρώτες Βοήθειες και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό αντίστοιχα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, φόρεσαν κράνος, ποδηλάτησαν στην αυτοσχέδια ποδηλατική διαδρομή, ζωγράφισαν ποδηλατικά σκίτσα, μίλησαν με το προσωπικό της Τροχαίας, είδαν και δοκίμασαν πρώτες βοήθειες.

Μπορεί το φετινό μήνυμα να ήταν «Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους», ωστόσο ο σύλλογος επέλεξε να επικεντρωθεί η δράση στο ζήτημα της πρόληψης, της σωστής και έγκαιρης οδηγικής παιδείας, της προώθησης της κυκλοφοριακής εκπαίδευσης.

Οι τροχαίες συγκρούσεις δεν είναι ατυχήματα, αλλά εγκλήματα στην άσφαλτο, αποτελέσματα ανθρώπινης αδιαφορίας, που αφορούν είτε στην κατασκευή της οδού είτε στην κακή χρήση της. Προκειμένου να εξαλειφθεί το δεύτερο, δεν βοηθούν οι οδυρμοί ή ο θυμός, αλλά πρέπει συντονισμένα να μεταδώσουμε ήδη από τις μικρές ηλικίες τις απαραίτητες γνώσεις , προκειμένου να οδηγούν μελλοντικά συνειδητοποιημένα, σωστά, λογικά, ώριμα και με ασφάλεια.


Ποδηλατώ με ασφάλεια. Ποδηλατώ τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Φορώ τη ζώνη μου. Δεν πίνω αλκοόλ όταν οδηγώ. Δεν παραβαίνω το όριο ταχύτητας.

Παρέχω τις σωστές πρώτες βοήθειες σε ώρα ανάγκης.