Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΡΙΝΟΣ on the Web

ΚΟΡΙΝΟΣ on the Web
Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο Κορινού στα πλαίσια υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος δραστηριοτήτων "Δημοσιογράφοι από... τα θρανία", προχώρησε στην έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας με τίτλο ΚΟΡΙΝΟΣ on the Web στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://schoolpress.sch.gr/korinosontheweb/


Στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας συμμετέχουν 35 μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας. Το πρόγραμμα συντονίζουν οι φιλόλογοι καθηγητές κ. Πούτης Ιωάννης, κ. Αλμπανίδου Ελένη και κ. Ξηρού Κυριακή.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα φιλοξενείται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Schoolpress, η οποία υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Από τα διάφορα προτεινόμενα πρότυπα προτιμήθηκε αυτό που προσομοιάζει σε ειδησεογραφική πύλη ενημέρωσης καθώς δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης άρθρων, επιτρέπει τη συνεχή ενημέρωση, έχει ελκυστική οπτικά εμφάνιση και παρέχει τη δυνατότητα «ανεβάσματος» βίντεο. Η εφημερίδα διαθέτει 15 στήλες και η θεματολογία της είναι ποικίλου περιεχομένου με έμφαση στις δραστηριότητες του σχολείου και σε θέματα που απασχολούν τους μαθητές και την τοπική κοινωνία.